2021. február 5. péntek

Jézus a hit szerzője és beteljesítője
Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett — a gyalázattal nem törődve — vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

KOCKÁZATOS SZERETET

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! (Jn 13,34)

Mikor hazaértem a bevásárlásból, a barátaim - a környékünkön kószáló 120 cm magas kanadai darupár - az udvaromon csipegettek. Odakiáltottam, hogy "Sziasztok, srácok!" Szeretem ezeket a madarakat, de aznap, ahogy megindultak felém, nem a gyönyörű, szürke-piros tollazatot, csak a 15 centis csőröket láttam. Veszélyesnek éreztem a közelükbe kerülni, így inkább visszahúzódtam. Lehet, hogy biztonságosabb lenne mindig nagy ívben elkerülni őket, mégis inkább vállalom ezt a pár kockázatos pillanatot, mint hogy lemondjak a látványuk öröméről.
Az embereket is kockázatos szeretni, mert magában hordozza a fájdalom és veszteség lehetőségét. Mindenféle kapcsolat és szolgálat sebezhetővé tesz, mivel megnyitjuk mások előtt a szívünket. Egy bipoláris zavarban szenvedő gyermek szülőjének lenni sokszor fájdalmas és kimerítő, mégis életem egyik legnagyobb kiváltsága és öröme. Inkább vállalom a fájdalom kockázatát, mint hogy ne szeressem őt.
Ha kísértést érzünk, hogy elforduljunk az emberektől, Jézus példájából bátorságot meríthetünk. Ő vállalta a kockázatot, hogy szeressen minket, és sohasem hátrált meg. A kereszten önmagát adta értünk, és minket is arra hív, hogy úgy szeressünk másokat, ahogy ő szeret minket.

Imádság: Urunk, segíts úgy szeretni, ahogyan te szeretsz! Add, hogy merjünk bátrak és sebezhetők is lenni! Ámen.

Megéri a kockázatot, hogy úgy szeressünk, mint Jézus.
Kirsten Panachyda (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI FÉL SZERETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek