2021. március 8. hétfő

Tekintsetek föl a magasba, és nézzétek: ki teremtette az ott levőket? Kivezeti seregüket szám szerint, mindnyájukat név szerint szólítja
Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé. Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az ÚR, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,26-31.

MOST MI LEGYEN?

De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40,31)

Mintegy 40 évnyi szolgálat után néhány évvel ezelőtt nyugdíjba vonultam, majd rá négy hónapra hosszú betegséget követően meghalt a férjem. Ő is több mint 40 évet töltött a szolgálatban. Nagyon nagy szomorúságot érzek még mindig. Egy ideje azt kérdezgetem magamtól: "Hogyan tovább?". Naponta várok az Úr vezetésére. Önkéntes munkalehetőség bőven adódik, de életemnek ebben a szakaszában a gerincbántalmaim miatt egészségi állapotom igencsak korlátozza a fizikai tevékenységemet.
A múltkor az egyik nap eszembe jutott, hogy korábban évekig írtam prédikációkat és cikkeket, mi lenne, ha újra megpróbálnék áhítatokat írni. Így hát most ezt teszem, remélve, hogy új módon folytathatom szolgálatomat.
Ézsaiás próféta azt kérdezi: "Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az ÚR, ő a földkerekség teremtője! (Ézs 40,28) Az elfáradtaknak és meglankadtaknak életkoruktól függetlenül erőt és képességet ad. A próféta arra emlékeztet: "Akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el".

Imádság: Teremtő Istenünk, táplálj minket lelki eledellel! Várunk vezetésedre! Ámen.

Amikor az Úrra várok, erőm megújul.
Mary Alice Potter (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ LELKI GYAKORLATOT KEZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek