2021. március 10. szerda

Jézus meggyógyít egy leprást
Odament hozzá egy leprás, aki könyörögve és térdre borulva így szólt hozzá: Ha akarod, megtisztíthatsz. Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette, és így szólt hozzá: Akarom, tisztulj meg! És a lepra azonnal eltűnt róla, és megtisztult. Jézus ráparancsolva azonnal elküldte, és ezt mondta neki: Vigyázz, senkinek ne mondj semmit, hanem menj el, mutasd meg magad a papnak, és ajánld fel tisztulásodért mindazt, amit Mózes rendelt, bizonyságul nekik! Az pedig elment, és elkezdte mindenfelé hirdetni és híresztelni az esetet, úgyhogy Jézus nem mehetett többé nyíltan egyetlen városba sem, hanem kint, lakatlan helyeken tartózkodott, és odamentek hozzá mindenfelől.

Mk 1,40-45.

GYÓGYÍTÓ ÉRINTÉS

Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette... (Mk 1,41)

A gondolataim egyre csak koraszülött kislányunk körül forogtak, születési rendellenességeken járt az eszem, majd azon, hogy a feleségemet hátra kellett hagynom egy másik kórházban. A koraszülött osztály intenzív részlegében állva néztem a kisbabánkat. Olyan picinynek és törékenynek látszott! Majd a nővér azt mondta: "Érintse meg! A babának szüksége van az érintésére". Haboztam, de a nővér ragaszkodott hozzá. Meglepő volt számomra az a gondolat, hogy egy kábult apa ügyetlen érintése hozzájárulhat a baba gyógyulásához. Miközben gyengéden megérintettem, arra gondoltam, mennyire szüksége van a kicsinek Isten gyógyító érintésére, ahogy az velünk is időnként történik.
Akkor például, amikor nagy bánatomban Isten szeretetét éreztem egy barát érintésében a vállamon. Akkor is, amikor lelki testvéreim rám helyezett kézzel imádkoztak felettem, és olyan isteni örömet és békességet tapasztaltam, mint azelőtt még soha. Kezük Isten felém kinyújtott keze volt.
Bár fizikai módon nem érezhetjük Isten kezének érintését úgy, ahogy a kislányom az enyémet, de megtapasztalhatjuk Isten jelenlétét, és gyógyulunk, vigasztalódunk, áldást nyerünk, megnyugszunk, és változunk szeretteink cselekedetei által.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy körülveszel minket gyógyító szereteteddel. Ámen.

Szeretetből fakadó cselekedeteink Isten jelenlétének érzését nyújthatják másoknak.
Sam Wright (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJSZÜLÖTT OSZTÁLYOK NŐVÉREIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Március
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek