2021. március 13. szombat

A mustármag és a kovász
Azután így szólt Jézus: Mihez hasonló az Isten országa, és mihez hasonlítsam? Hasonló a mustármaghoz, amelyet fogott egy ember, és elvetett a kertjében, az pedig felnövekedett, és fává lett, úgyhogy az égi madarak fészket raktak ágai között. Majd ismét szólt: Mihez hasonlítsam az Isten országát? Hasonló a kovászhoz, amelyet fogott egy asszony, és belekevert három mérce lisztbe, míg végül az egész megkelt.

Lk 13,18-21.

EGY CSIPETNYI

Mihez hasonlítsam az Isten országát? Hasonló a kovászhoz, amelyet fogott egy asszony, és belekevert három mérce lisztbe, míg végül az egész megkelt. (Lk 13,20-21)

Legutóbb, amikor két unokámmal pizzát készítettem, új receptet próbáltam ki. Figyeltem, ahogy a kis csomag élesztő kevés langyos vízzel és egy kevés cukorral beindította a tálban a tészta gyors növekedését.
Olyan az élesztő ereje, mint a kis gerezd fokhagyma hatása, amit a pizzaszószhoz adtam. Csak egy kis gerezdnyi mennyiség volt a nagy konzerv paradicsomszószhoz, de ahogy a pizza a sütőben sült, a fokhagyma illata kezdte betölteni a helyiséget.
A Szentírás azt mondja, hogy Isten országa olyan, mint a mustármag, egy kevés élesztő vagy egy gerezd fokhagyma. Hitünk másokra gyakorolt hatása lehet, hogy kezdetben kicsi, de jelentőssé válhat. Ahogyan a mag, az élesztő vagy a fokhagyma aromája a megfelelő körülmények között tökéletesen ki tud teljesedni, ugyanúgy Isten országa a hit és a bizalom legkisebb közreműködésével is növekszik.
Amikor azon aggódunk, hogy mások többet tudnak felajánlani Istennek, mi pedig semmi jelentőset, emlékezhetünk a kevés élesztőre vagy a mustármagra. Isten meg tudja teremteni a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy hitünk pozitív hatást gyakoroljon a körülöttünk levőkre.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy általad a hitünk és szolgálatunk apró cselekedetei is növekedni fognak. Ámen.

Isten nagy hatást tud elérni az én hitem kis cselekedetei által is.
Beverly Marshall-Goodell (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT ÉS AZ UNOKÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Március
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek