2021. március 14. vasárnap

Dávidé.
Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék? Ha rám támadnak is a gonoszok, szorongató ellenségeim, hogy marcangoljanak engem, majd megbotlanak, és elesnek. Ha egy egész tábor jön is ellenem, nem fél a szívem. Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom.
Egy dolgot kérek az ÚRtól, azért esedezem: hogy az ÚR házában lakhassam egész életemben Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem. Így hát fölemelt fővel állok ellenségeim között, ezért örvendezve mutatok be áldozatot az ÚR sátrában, és éneket zengek az ÚRnak.
Halld meg, URam, hívó hangomat! Könyörülj rajtam, hallgass meg! Ha ezt mondod: Járuljatok színem elé, szívem így válaszol: Színed elé járulok, URam! Ne rejtsd el előlem orcádat, ne utasítsd el haragosan szolgádat! Te vagy az én segítségem, ne vess el, ne hagyj el, szabadító Istenem! Ha apám, anyám elhagyna is, az ÚR magához fogad engem.
URam, taníts meg utadra, vezess a helyes ösvényen, mert ellenségeim vannak! Ne dobj oda ellenségeim indulatának, mert hamis tanúk támadtak rám, bosszút lihegnek. De én hiszem, hogy még meglátom az ÚR jóságát az élők földjén. Reménykedj az ÚRban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az ÚRban!

Zsolt 27.

ISTEN MEGMENT

Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék?... Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom. (Zsolt 27,1.3)

El Salvadorban már közel egy évtizede polgárháború dúlt, amikor 1989 novemberében azok, akik meg akarták buktatni a kormányt, kirobbantották a harcokat a fővárosban, San Salvadorban, ahol akkoriban éltem. Néhány napra családommal csapdába estünk a házunkban. Repülőkről, helikopterekről lövöldöztek, és a hadsereg a házunk előtt küzdött.
Mindössze kilenc éves voltam, és semmit nem tudtam a politikáról és az erőszakos eseményekről, amelyek szörnyű konfliktussá növekedtek. De féltem, és úgy éreztem, minden remény elveszett. Elkezdtem sírni. Édesanyám megkérdezte: "Miért sírsz?" Azt mondtam: "Meg fogunk halni." Sosem felejtem el a válaszát: "Hol van a hited? Bízz az Úrban!" Szavai bátorságot adtak, és jobban éreztem magam. Néhány nap múlva biztonságosan el tudtunk az otthonunkból menekülni. Azon az éjszakán, amikor elhagytuk a várost, láttam, hogy helikopterek alakzatban köröznek és vörös fénnyel robbantanak ott, ahol éltünk.
Nem könnyű hinni, ha életünk veszélyben van, vagy nem látunk megoldást. Mégis a Biblia sok olyan emberről beszámol, akik Istenben bízva megszabadultak a veszélyből. Isten nem változott meg. Valahányszor visszaemlékszem erre a gyermekkori eseményre, hálát adok neki, hogy megmentett engem és családomat.

Imádság: Istenünk, szabadíts meg a veszélytől és az erőszakosságtól, mert te vagy a mi menedékünk. Ámen.

Isten elég hatalmas ahhoz, hogy megszabadítson a veszélyből.
Marcelo Carcach (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK HÁBORÚS ÖVEZETBEN ÉLŐ GYEREKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Március
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek