2021. március 15. hétfő

Pilátus azután ismét bement a helytartóságra, behívatta Jézust, és megkérdezte tőle: Te vagy a zsidók királya? Jézus viszont ezt kérdezte tőle: Magadtól mondod ezt, vagy mások mondták neked rólam? Pilátus erre így szólt: Hát zsidó vagyok én? A te néped és a főpapok adtak át nekem téged: Mit tettél? Jézus így felelt: Az én országom nem e világból való: ha ebből a világból való volna, az én szolgáim harcolnának, hogy ne jussak a zsidók kezére. De az én országom nem innen való. Pilátus ezt mondta neki: Akkor mégis király vagy te? Jézus így válaszolt: Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról: mindenki, aki az igazságból való, hallgat az én szavamra. Pilátus ezt kérdezte tőle: Mi az igazság? Miután ezt mondta, ismét kiment a zsidókhoz, és így szólt hozzájuk: Én nem találok benne semmiféle bűnt.

Jn 18,33-38.

TARTSD MEG A HITET!

Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. (Mt 5,4)

Keresztény családban nőttem fel, de nem imádkoztam, és templomba sem jártam gyerekkoromban.
20 éves korom után elkezdtem gyakorolni a keresztény hitet az imádság, a Biblia és más vallási könyvek olvasása által. Abban az időben megtanultam a szolgálat, adakozás és a gyülekezeti munkában való részvétel fontosságát is. Ahogy elmélyültem a Szentírás olvasásában, hitem megerősödött, közelebb kerültem Istenhez, és a személyiségem fejlődött.
Azonban karrieremben nem tudtam előrelépni. Úgy érzem, újra és újra mellőztek és félreértettek. De ennek ellenére nem veszítettem el a hitemet, és nem hagytam el az imádságot, mások segítését és Isten akaratának beteljesítését. Ezeknek a gyakorlatoknak köszönhetően képes voltam a nehézségeket elviselni. Amikor kihívásokkal nézünk szembe, megerősödhetünk hűséges Istenünk szeretete és kegyelme által.

Imádság: Drága Istenünk, segíts elviselnünk a próbákat, és támogass, hogy hitünkben megerősödjünk! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Istenben való megingathatatlan hitem által el tudom viselni a nehézségeket.
Anabela Couto de Castro Valente (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT MUNKAHELYI HÁTRÁNY ÉR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek