2021. március 18. csütörtök

Az ÚR vezeti Izráelt
Amikor a fáraó elbocsátotta a népet, Isten nem a filiszteusok országa felé vezette őket, bár arra közelebb lett volna. Isten ugyanis azt gondolta: Nehogy megbánja a nép a dolgot, ha harcot lát, és visszatérjen Egyiptomba! Ezért kerülő úton vezette Isten a népet, a Vörös-tenger felé a pusztán át. Hadirendben vonultak ki Izráel fiai Egyiptomból. József csontjait is magával vitte Mózes, mert József ünnepélyesen megeskette Izráel fiait: Bizonyosan rátok tekint Isten, és akkor vigyétek el innen a csontjaimat magatokkal! Azután útnak indultak Szukkótból, és tábort ütöttek Étámban, a puszta szélén. Az ÚR pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek. Nem távozott el a felhőoszlop nappal, sem a tűzoszlop éjjel a nép elől.

2Móz 13,17-22.

MI A NAGY TERV?

Az Úr pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek. (2Móz 13,21)

Miután leérettségiztem, temérdek választási lehetőségem és ötletem adódott, hogy milyen irányba haladjon az életem, de az egyértelmű jövőképemet nem láttam. Sok kérdésre kellett választ keresnem.
Időnként beleesünk abba a csapdába, hogy saját magunk szövögetjük a terveket, tűzünk ki célokat a jövőre vonatkozóan anélkül, hogy Isten terveit figyelembe vennénk. Ezért úgy döntöttem, hogy folytatom a tanulmányaimat, és teológiát hallgatok Isten útmutatását keresve.
Mózes 2. könyvében Isten megparancsolta Mózesnek, hogy vezesse ki népét Egyiptomból. Mózesnek nem volt pontos térképe, ütemterve vagy aprólékosan kidolgozott stratégiája az ígéret földjére vezető útról. Minden, amit tehetett, az volt, hogy bízik Istenben.
Amikor Isten tervét kutatjuk az életünkre nézve, bízhatunk abban, hogy ő teljesíti a terveket. Még a legsúlyosabb helyzetekben is, amikor emberileg nem látunk kiutat, akkor is támaszkodhatunk Istenre, aki megmutatja a helyes utat.

Imádság: Drága Urunk, segíts bíznunk benned, és elhinni, hogy a legjobb terv az, amerre te irányítasz minket életünk minden lépésénél! Ámen.

Bízhatok abban, hogy Isten ismeri a helyzetemet.
Naatan Hollman (Tallinn, Észtország)

IMÁDKOZZUNK A TEOLÓGIAI HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Március
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek