2021. március 20. szombat

Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg Isten Szentlelkét, aki az ő pecsétje rajtatok a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.

Ef 4,29-32.

ENGEDD EL!

Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. (Ef 4,31)

13 évesen beneveztem a charolais borjúmat a helyi megyei vásárban. Én neveltem ezt a borjút, amióta csak megszületett. Annyira fehér és bolyhos volt, hogy elneveztem Vattának.
Amikor elérkezett az idő Vatta bemutatására, az arénába vezettem őt. Félúton valami megijesztette, és futásnak eredt. Erősen tartottam a kantárt, Vatta pedig végigvonszolt a szalmás, poros földön. A bemutatónál segítő emberek kiabálni kezdtek, hogy engedjem el. Amikor végül elengedtem, néhány horzsolást és egy sértett önérzetet hagyott hátra a jelenet.
Túl gyakran ragaszkodunk egy negatív hozzáálláshoz, érzéshez és magatartáshoz, ami sérülést okozhat saját magunknak és másoknak. Keserűség, düh és harag csak néhány azok közül az érzések közül, amik bajt okozhatnak, ha magunkra figyelünk. Ha ezek az érzések irányítják tetteinket, akkor ráadásul másokat is megsérthetünk. Ami még fontosabb, a ronda viselkedés akadályozza a keresztény tanúságtételünket. Az ilyen magatartás miatt képtelenek vagyunk szerető, megbocsátó emberek lenni.
Amikor mérgesek vagy megbántottak vagyunk, hallgathatunk a Szent Lélekre, aki így biztat: "Engedd el!" A Lélek segítségével levetkőzhetjük a káros hozzáállást, és azzá lehetünk, akinek Isten látni szeretne minket.

Imádság: Atyánk, segíts figyelnünk a Szent Lélekre, hogy beszédünk és tetteink neked tetszőek legyenek. Ámen.

Milyen hozzáállás és érzés elengedésére hív Isten?
Sandi Ann Lumpkin (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A MARHATENYÉSZTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Március
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek