2021. március 23. kedd

Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak: Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben. Azért a halál bennünk végzi munkáját, az élet pedig bennetek.

2Kor 4,7-12.

MOZAIK

Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Egyszer, mikor hazafelé utaztam egy kirándulásról, egy nagyon látványos képet pillantottam meg egy pihenőhelyen. Kívülről csak egy egyszerű téglaépület látszott. De amikor kinyitottam az ajtót, egy gyönyörű mozaikot láttam, ami Missouri állam tiszteletére készült, és betöltötte az egész falat. Elállt a lélegzetem a díszes jelenetektől, ahogy pillangók szállnak a színpompás virágokra, gőzhajók szelik a habokat a hullámzó folyón, és azoktól, akik valami nagyot alkottak az államban. Amikor közelebb léptem, és jobban szemügyre vettem az egészet, megláttam a törött agyag- és üvegdarabkákat, amik gondosan cementbe voltak ágyazva, hogy megalkossák ezt a gyönyörű képet.
A mozaik arra emlékeztetett, hogy Isten használni tudja életünk eltöredezett darabjait, hogy egy gyönyörű történetet hozzon létre. Ha neki adom a törött darabokat - szívfájdalom egy munka elvesztése miatt, bánat egy tönkrement kapcsolat miatt, szenvedés egy betegségtől - Isten még inkább Krisztushoz hasonlóvá tud formálni ezeken keresztül. Bízhatok benne, ő cselekedni fog, még ha nem is látom, hogy fog jóra fordulni összetört életem.
Isten használni tudja összetörtségünket, hogy másoknak reményt adjon. Együtt elbeszélhetjük Isten helyreállító szeretetének történetét.

Imádság: Atyánk, segíts bíznunk, hogy te helyreállítasz minket, és összetörtségünkből csodálatos történetet formálsz. Ámen.

Istenre bízom életem összetört darabjait.
Heather Hagstrom (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÉZMŰVESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Március
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek