2021. március 31. szerda

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.

Fil 4,4-9.

KEDVES ÜDVÖZLÉSEK

Kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól. (Ef 1,2)

Sajnos egy héttel húsvét előtt nézeteltérésem volt az egyik hívővel, akit nevezzünk Stevenek. Amikor a következő héten megjelent az istentiszteleten, ott álltam fent a pulpituson a dicsőítés kezdetén. A fejem tele volt aggodalommal miatta és a gyülekezetünk miatt ahelyett, hogy a feltámadás jó hírére összpontosítottam volna gondolataimat. Milyen szörnyű így elkezdeni a húsvéti dicsőítést!
Azon a napon igazán megértettem, miért kezdi Pál minden levelének első pár sorát úgy, mint a mai idézett versben. Nem kárhoztatással és kijavítással kezd. Nem tér rá a levél lényegére, mielőtt oda nem fordul feléjük a krisztusi szeretetben. Így azon a húsvéton a békesség felajánlásánál a szószéktől azonnal Stevehez mentem, megráztam a kezét, és azt mondtam: "Kegyelem és békesség neked Krisztus nevében". Azóta rájöttem, Pálnak igaza volt. Lesznek nézeteltéréseink, de nem dicsőíthetjük Istent, és nem lehet igazi keresztény kapcsolatunk, amíg nem fordulunk egymás felé szeretetben.
Amikor szándékosan a békességet, kegyelmet és szeretetet helyezzük előtérbe a kapcsolatainkban, az életünk kezd egyre jobban olyanná válni, mint a Jézusé.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts, hogy megmutassuk a te szereteted mindenkinek, mielőtt bármi mást tennénk! Ámen.

Amikor nem értek egyet valakivel, keresztény szeretettel fogok először közeledni hozzá.
Brennan Hurley (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIVEL NEM ÉRTÜNK EGYET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek