2021. április 5. hétfő

Illés a Hóreb-hegyen
Itt bement egy barlangba, és ott töltötte az éjszakát. Egyszer csak így szólt hozzá az ÚR igéje: Mit csinálsz itt, Illés? Ő így felelt: Sokat buzgólkodtam az ÚRért, a Seregek Istenéért, mert Izráel fiai elhagyták szövetségedet, lerombolták oltáraidat, prófétáidat pedig fegyverrel ölték meg. Egyedül én maradtam meg, de az én életemet is el akarják venni. Az ÚR ezt mondta: Gyere ki, és állj a hegyre az ÚR színe elé! És amikor elvonult az ÚR, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, és tördelte a sziklákat az ÚR előtt; de az ÚR nem volt ott a szélben. A szél után földrengés következett; de az ÚR nem volt ott a földrengésben. A földrengés után tűz támadt; de az ÚR nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott.

1Kir 19,9-12.

JÓL ELTÖLTÖTT IDŐ

A földrengés után tűz támadt; de az ÚR nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott. (1Kir 19,12)

Egyik reggel fogmosás közben nem azon töprengtem, hogyan szervezzem a napomat, hanem egy igét mondtam el magamban, amit megjegyeztem. Isten azt a pillanatot használta fel arra, hogy mélyebben megmutasson nekem valamit egy bibliai versben, amit addig nem vettem észre, és hálával töltse el szívem.
Csodálkoztam, hogy Isten egy ennyire hétköznapi tevékenység közben tanít. Milyen bámulatosan alkotta meg Isten az elménket, hogy a mindennapi feladatok közben képesek vagyunk egészen más gondolatokra összpontosítani! Rendszerint a mindennapi rutinfeladatok közben a napi terveimen szoktam gondolkodni, ahelyett, hogy csendben figyelnék, Isten bölcs útmutatását keresve. Vajon milyen gyakran mulasztom el meghallani Isten halk, szelíd hangját a saját tervezgetésem miatt?
Többé nem félek, hogy a napi feladatok unalmasak vagy lényegtelenek lesznek. Ehelyett lehetőségként látom azokat arra, hogy elcsendesítve gondolataimat Istenre figyeljek imádsággal. Isten ilyenkor közelebb von magához, tanít, inspirál és erőt ad.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy még a legegyszerűbb mindennapi feladataink során is rád és a te bölcsességedre figyeljünk! Ámen.

A mindennapi feladatokat is Isten jelenlétében tölthetem.
Judy Ransom (Florida USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY AZ ISTENNEL TÖLTÖTT IDŐ NAPIRENDÜNK RÉSZE LEGYEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek