2021. április 12. hétfő

Jézus igazi rokonai
Ekkor megérkeztek anyja és testvérei Sok ember ült körülötte, és azok szóltak neki: Íme, anyád és a testvéreid odakint keresnek téged! De ő így válaszolt nekik: Ki az én anyám, és kik az én testvéreim? És végignézve a körülötte ülőkön, így szólt: Íme, az én anyám és az én testvéreim. Mert aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem és az én anyám.

Mk 3,31-35.

IDŐ A CSALÁDDAL

És végignézve a körülötte ülőkön, így szólt: Íme, az én anyám és az én testvéreim. Mert aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem, és az én anyám. (Mk 3,34-35)

Márk evangéliuma 3. fejezetében Jézust családtagjai keresték, mialatt ő az emberek között volt, és tanította őket Isten szavára. Amikor Jézus meghallotta, hogy családtagjai keresik, úgy válaszolt, hogy anyja és testvérei azok, akik körülötte ülnek, és hallgatják. Jézus nem engedte, hogy családtagjai elvonják a lelki családjától, mert szükségesnek látta, hogy időt szánjon mindkét családjára. Ezt az időt a lelki családjának szentelte.
Szeretek időt tölteni a saját családom körében, de felismerem annak szükségességét, hogy időt kell töltenem gyülekezeti családommal is. Amikor lehetőség van a lelki családommal időt tölteni, nem engedem, hogy mások eltávolítsanak ettől. És bármennyire is elfoglalt vagyok, időt szánok rájuk. A velük való közösség révén bátorítást és lelki táplálékot kapok Isten szaván keresztül. Jézus Krisztus által Isten családjának tagjai vagyunk, és nagy örömöt tapasztalunk meg.

Imádság: Drága Urunk! Emlékeztess, hogy fontos időt töltenünk lelki családunkkal! Segíts abban, hogy lelki közösségünk prioritást élvezzen! Jézus nevében kérünk. Ámen.

A lelki családommal töltött idő megújítja a hitemet.
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KERESZTÉNY KÖZÖSSÉGET KERESNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Április
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek