2021. április 13. kedd

A képmutatás nélküli szeretet
A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.

Róm 12,9-13.

LELKES VÁLASZ

A szolgálatkészségben legyetek fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok! (Róm 12,11)

Egy fiatal család lépett előre a szentélyben, hogy gyermeküket megkereszteljék, miközben a gyülekezet izgatottan várakozott. A két szülő, fiúgyermekükkel és a négyéves lányukkal, Sydney-vel állták körül a keresztelőkutat. Számos kérdést tettem fel a szülőknek a keresztelési fogadalomtétel során. Valamennyi után ezt válaszolták: "Igen, Isten segítségével." Valamennyi válasz után Sydney is felkiáltott: "Igen, Isten segítségével!"
A gyülekezetnek tetszett Sydney odaadása. Sydney nyilvánvaló lelkesedése és vágyakozása, hogy része legyen ennek a jeles alkalomnak, később elgondolkodtatott. "Hogyan mutathatom be lelkesedésemet Krisztus követése iránt? Hogyan fejezhetném ki jobban azt az örömet és izgalmat, hogy Isten a vele való kapcsolatra hívott engem?"
A mai olvasmányban Pál arra bátorítja a rómaiakat, hogy tartsák meg a szenvedélyes lelkületüket, és szolgálják az Urat. Isten arra hív bennünket, hogy megtapasztaljuk, milyen izgalmas minden nap Krisztusért élni. Válaszolhatunk mi is hálával, önmagunk felajánlásával és lelkesen.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük azokat az embereket, akik lelkesedéssel mutatják meg hódolatukat feléd. Ámen.

Amikor odaadásom alábbhagy, Isten fel tud másokat használni a bátorításomra.
Jim Bell (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐSEBB TESTVÉREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Április
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek