2021. április 14. szerda

Ha felindultok is, ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le! (Szela.) Igaz áldozattal áldozzatok, és bízzatok az ÚRban!
Sokan mondják: Bár jó napokat látnánk, és ránk ragyogna orcád világossága, URunk! Nagyobb örömöt adsz szívembe azokénál, akiknek bőven van búzájuk és boruk. Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, URam, hogy biztonságban élhessek!

Zsolt 4,5-9.

SZERETET ÉS OLTALOM

Ez az a nap, amelyet az ÚR elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen! (Zsolt 118,24)

2016-ban férjemmel elvittük két kamasz lányunokánkat egy alaszkai útra. Ahogy elfoglaltuk üléseinket az első repülőjáraton, kis füzeteket osztottam ki, amely személyes naplóként szolgált az út során. A jegyzetfüzetek első oldalára két bibliaverset írtam: a fent idézett verset a 118. zsoltárból, és a mai olvasmányból a következőt: "Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, URam, hogy biztonságban élhessek!"
Minden reggel elismételtük a Zsolt 118,24-t. A zsoltár hangulata segített, hogy örömmel tudjuk szemlélni Alaszka tájait és élővilágát. Minden este lefekvéshez a Zsolt 4,9-et ismételtük el. Ez egy megnyugtató gyakorlat volt. Tudtuk, hogy Isten velünk van és oltalmaz bennünket, miközben alszunk.
Az emlékezetes utazás óta folytatom ezt a gyakorlatot, reggelente és esténként elismétlem ezeket az igeverseket. A Zsolt 4,9 gondolataimat Isten jelenlétére és békességére irányítja. A napi gondok ellenére Isten velem van. A világi gondok eltűnnek, és sokkal gyorsabban elalszom. Ezek a versek keretet adnak a napjaimnak, melyek így sokkal kellemesebbé váltak.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük a lehetőséget, hogy örülhetünk, és hálát adhatunk a csodálatos világért, amelyet nekünk adtál, és a békéért, hogy a te szereteted és oltalmad még akkor is velünk van, ha alszunk. Ámen.

Akár ébren vagyok, akár alszom, Isten áldása van velem.
Carol Shaw Johnston (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLMATLANSÁGBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek