2021. április 25. vasárnap

De Sion ezt mondta: Elhagyott engem az ÚR, megfeledkezett rólam az én Uram! Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? De ha ő meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad! Íme, a tenyerembe véstelek be, szüntelenül előttem vannak falaid.

Ézs 49,14-16.

ISTEN A JÖVŐ URA

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

2017-ben fiunk az egyetemen, lányunk a középiskolában végzett. A férjemmel izgatottan azon gondolkodtunk, hogy mi lesz ezután. A munkavízumom nem jogosította fel őket semmilyen ösztöndíjra. Már felvettem egy hitelt a fiamnak, amikor egyetemista lett, és nem akartam újabb kölcsönhöz folyamodni. Mivel ő már nem volt benne a vízumomban, vissza kellett volna térnie Indiába, ha csak nem kap helyet egy mesterképzésen.
Nyugtalan gondolataim támadtak. Vajon Isten terve ellenére jöttem ebbe az országba? Miután 14 évig élt Dél-Karolinában, hogyan fog tudni visszatérni a fiam Indiába?
Nem voltak válaszaim, és az álmatlan éjszakák buzgó imákkal teltek. Eszembe jutott az Úr ígérete a fenti igeversben. Kimásoltam, felragasztottam a mikróra, és minden reggel hangosan elmondtam, hogy emlékeztessem rá magamat és az Urat. Minden alkalommal, amikor aggodalmas pillanataim támadtak a jövőről, hangosan elmondtam az ígéretet.
A fiam felvételt nyert egy doktori képzésbe kémia szakon, a lányom pedig ápolói diplomáját teszi le nemsokára, amelyet gyülekezetünk kölcsönéből fedez. Nem számít, milyen félelmeink vannak, az Úr hűséges és kezében tartja jövőnket.

Imádság: Urunk, segíts emlékeznünk, hogy te soha nem hagysz el minket, és nem távozol el tőlünk! Ámen.

Isten kezében a jövőm, ezért szembenézhetek a holnappal.
Aruna Sagar (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Április
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek