2021. április 27. kedd

Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell. Bárcsak figyeltél volna parancsaimra! Akkor folyamként áradna rád a jólét, a tenger hullámaihoz hasonlóan az igazság. Annyi utódod lenne, mint tenger partján a homok, méhed gyümölcse annyi, mint a homokszemek: Nevét nem törölnék ki, és nem veszne ki előlem.

Ézs 48,17-19.

VÁLASZD ISTENT!

Bárcsak figyeltél volna parancsaimra! Akkor folyamként áradna rád a jólét, a tenger hullámaihoz hasonlóan az igazság. (Ézs 48,18)

A Mexikói-öböl közelében élünk. Szeretek a fehér homokú és a smaragdzöld vizű tengerparton sétálni. Amikor látom és hallom az óceán hullámait végig gördülni a homokon, hihetetlen béke és öröm van bennem, hogy ilyen közel lehetek a természethez és Istenhez. Gyakran mondom a férjemnek: "Mindennap el kellene jönnünk ide." A part közelsége ellenére azonban ritkán járunk arra. A munka, az otthon és a család felelőssége felemészti az időnk nagy részét. Elszalasztjuk a partvidék természetes szépségét, és inkább a környékünkön sétálunk, gyakran ugyanazt az utat követve minden nap. Noha szép környéken lakunk, nem hasonlítható a tengerparthoz és a békéhez, amelyet ott találok.
A lelki életem is hasonló. Akár az óceán, Isten mindig a közelben van. Isten csak egy imádságnyira van tőlem, függetlenül a tartózkodási helyemtől. Én mégis gyakran elfelejtek Bibliát olvasni és imádkozni. Így elszalasztom a békét és bölcsességet, amit a napi bibliatanulmányozásból kapnék.
Szerencsére minden nap új lehetőséget ad arra, hogy az Isten által kínált békét és jólétet válasszuk imádsággal és bibliaolvasással. Isten hatalmának és békéjének ajándéka akkor érkezik, amikor mindenekelőtt Istennek szánjuk magunkat.

Imádság: Drága Istenünk, taníts arra, ami a legjobb számunkra, és vezess azon az úton, amelyen járnunk kell! Ámen.

Megújíthatom gondolataimat, ha naponta időt töltök Istennel.
Cathy Lee Taylor (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek