2021. április 28. szerda

Vállald velem együtt a szenvedést, mint Krisztus Jézus jó katonája. Egy harcos sem elegyedik bele a mindennapi élet gondjaiba, hogy megnyerje annak a tetszését, aki harcosává fogadta. Ha pedig versenyez is valaki, nem nyer koszorút, ha nem szabályszerűen versenyez.
Az ifjúkori kívánságot pedig kerüld! Törekedj viszont az igazságra, a hitre, a szeretetre, a békességre azokkal együtt, akik tiszta szívből hívják segítségül az Urat. Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek.

2Tim 2,3-5.22-23.

KRISZTUST KÉPVISELVE

Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk... (2Kor 5,20)

A hadsereg alapképzésének felénél tartottunk Fort Knoxban. Mielőtt elbocsátottak az első 24 órás városi szabadságunkra, a szakaszvezetőnk emlékeztetett bennünket: "Ne feledjék, maguk mindannyian az Egyesült Államok hadseregét képviselik, bárkivel is találkoznak, és bármit is tesznek. Ha bármilyen olyan kompromittáló helyzetbe kerülnek, amely rossz fényt vet a seregre, arról hallani fogunk. Felelniük kell nekem." Bármilyen szigorú is volt a szakaszvezetőnk, tudtuk, hogy a mi javunkat akarja. Nem akartunk csalódást okozni neki, sem elrontani a hadsereg fegyelmezett katonáiról alkotott képet.
Hasonló módon képviseljük Jézust, miután elfogadtuk őt Urunknak és Megváltónknak. Bármikor bárkivel is lépünk kapcsolatba - az üzletben, a munkahelyünkön, az étteremben, vagy amikor felvesszük a telefont, Krisztust képviseljük. Vajon tisztelettel bánunk az üzletvezetőkkel és a kiszolgáló személyzettel, próbáljuk éreztetni velük a megbecsülésünket és hogy értékeljük őket? Megfelelően képviseljük Krisztust minden nap, mindenféle módon? Végtére is, Jézus mindenkit szeret, mert valamennyien Isten gyermekei vagyunk.

Imádság: Drága Urunk, segíts emlékeznünk arra, hogy téged képviselünk, bárhol is vagyunk, bárkivel is találkozunk! Ámen.

Hogyan képviselem ma Krisztust?
Leland P. Gamson (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A KATONAI SZOLGÁLATOT VÉGZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek