2021. május 12. szerda

Jövendölés Egyiptom és Etiópia bukásáról
Abban az évben, amikor Asdód alá érkezett az a hadvezér, aki Szargón asszír király parancsára megostromolta és elfoglalta Asdódot, abban az időben így szólt az ÚR Ézsaiáshoz, Ámóc fiához: Vedd le a zsákruhát a derekadról, és húzd le a sarut a lábadról! Ő így is tett, és meztelenül, saru nélkül járt. Akkor ezt mondta az ÚR: Ahogyan Ézsaiás, az én szolgám meztelenül és saru nélkül jár három esztendeig, intő jelül Egyiptom és Etiópia számára, úgy hajtja el az asszír király Egyiptom rabjait és Etiópia foglyait, ifjakat és véneket, meztelenül és saru nélkül, csupasz fenékkel, Egyiptom szégyenére. Akkor majd rettegni és szégyenkezni fognak, akik Etiópiában bíztak, és Egyiptommal dicsekedtek. Akkor ezt mondják e partvidék lakói: Hogyan menekülhetnénk meg mi, ha az is így járt, akiben bíztunk, és akihez segítségért folyamodtunk, hogy mentsen meg bennünket az asszír királytól?!

Ézs 20,1-6.

FIGYELJ ÉS CSELEKEDJ

Így szólt az ÚR Ézsaiáshoz, Ámóc fiához: Vedd le a zsákruhát a derekadról, és húzd le a sarut a lábadról! (Ézs 20,2)

Mai olvasmányunkban Isten azt mondja Ézsaiásnak, hogy vegye le ruháit és szandálját, és meztelenül járjon három évig. Ez látványos és erőteljes üzenet volt Izrael számára arról, milyen megszégyenülés fogja őket érni, ha nem hallgatnak Isten szavára. Ézsaiás hallgatott Istenre és cselekedett.
Általában nem ennyire erőteljesen, de az Úr ma is szól hozzánk, és amikor hívását hallom, akkor megpróbálom azokat tettekre fordítani. Reggel, a munkanap kezdetén gyakran szánok néhány percet arra, hogy a barátaimra és a kollégáimra gondoljak. Megfontolom, van-e valaki, akit fel kellene hívnom vagy akinek emailt kellene írnom. Isten halk és szelíd hangja sokszor juttat eszembe szomszédokat, munkatársakat vagy rokonokat. Időnként meglepő, hogy olyan ismerős is eszembe jut, akivel már hónapok óta nem beszéltem.
Listát írok mindazokról, akik elém jöttek, és napközben felveszem velük a kapcsolatot. Írok egy rövid emailt valakinek. Másvalakit felhívok, és beszélgetek vele pár percet vagy személyes üzenetet hagyok neki. Gyakran mondják ilyenkor: "Épp ma gondoltam rád. Örülök, hogy hívtál!" Amikor ez előfordul, mosolygok, mert biztosan tudom, hogy a szerető Isten irányítását követem.

Imádság: Szerető Istenem, segíts, hogy figyeljek a lelkiismeret szavára és engedelmeskedjek vezetésednek! Ámen.

Ma Isten vezetésére fogok figyelni, és engedelmeskedek neki.
W. Terry Whalin (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK MUNKATÁRSAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek