2021. május 14. péntek

Mielőtt pedig eljött a hit, a törvény őrzött bennünket, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig. Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal 3,23-29.

IDENTITÁSUNK KRISZTUSBAN

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. (Gal 3,26)

Nemrégiben egy állásinterjún azt kérték tőlem, hogy rajzoljak egy identitás-kereket - egy kördiagramot, amiben szociális identitásomat ábrázolom fontosság szerint. Miután elkészítettem a kört, megnéztem, hogy a nemem, fajom, társadalmi-gazdasági státuszom, képzettségem, vallásom, születési országom, életkorom, családi állapotom és fizikai képességeim hogyan határozzák meg, hogy kinek tartom magam. Rájöttem, mennyire befolyásolják ezek az identitások életvezetésemet. Megkérdeztem magamtól: "Hol van jelen ebben Krisztus? Mi van, ha Krisztus számára nem hagyok helyet, amit betölthetne?"
Nem gondolom, hogy le kell mondanunk ezekről a szociális identitásokról. Végül is Pál sem tagadta a zsidó és a pogány, a férfi és a nő valóságát. Egyszerűen azt mondta, hogy mindig Isten gyermekeként kell viselkednünk, minden körülmények között, függetlenül szociális identitásunktól. A Szentlélek jelenléte és vezetése segítségével magunkra ölthetjük Krisztust, hogy az életmódunk, gondolataink, döntéseink és tetteink bizonyítsák, Isten gyermekei vagyunk.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy cselekedeteinken keresztül megmutassuk, hogy a te gyermekeid vagyunk! Ámen.

Hogyan mutatom meg ma, hogy Isten gyermeke vagyok?
Luis David Arias (Bogotá, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÁLLÁSINTERJÚRA KÉSZÜL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek