2021. május 16. vasárnap

Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle. Ti azért így imádkozzatok:
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.

Mt 6,7-13.

IMÁINK

Változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. (Róm 12,2)

A mindennapos imáimat Jézus imájával zárom: "Legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is". Ha ez az erőteljes ima a mi időnkben beteljesedne, hiszem, hogy béke uralkodna a világunkon, és a szeretet győzedelmeskedne a gyűlölet felett. Kivívhatnánk az igazságot, megláthatnánk embertársaink igazi belső értékeit, és véget vethetnénk mindannak, ami háborúskodást és megosztottságot okoz. Isten teremtett világát mindenki megbecsülné.
Vallom, hogy az Úr imájának ereje naponként abban áll, hogy ismételten keressük és megéljük Isten akaratát minden nap, miközben a Szentlélek vezetésére támaszkodunk. Megoszthatjuk Isten szeretetét a felebarátainkkal. Magunk is tehetünk az igazságért közösségeinkben és nemzetünkben. Törekedhetünk az előítélet felszámolására, amikor találkozunk ilyen helyzettel. Segíthetünk megőrizni Isten teremtésének ajándékát a következő nemzedékek számára.
Azért imádkozom, hogy az életünket mindig az Úr imája inspirálja, és minél teljesebb életet élhessünk Isten szolgájaként, bárhová vezet minket a Szentlélek.

Imádság: Urunk, a te imád legyen minden nap az ajkunkon, és vezérelje tetteinket! Legyen meg a te akaratod! Ámen.

Az Úr imája arra hív, hogy cselekedjek.
Donald Huffmann (Észak Karolnia, USA)

IMÁDKOZZUNK BÉKÉÉRT ÉS IGAZSÁGÉRT A FÖLDÖN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek