2021. május 22. szombat

És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. És így szólt: Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!

Jel 21,1-5.

EGY SZÉP ÉLET

Ez az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk, és örüljünk ezen! (Zsolt 118,24)

2018. május 1-jén a Csendes Percekben egy kisfiúról volt szó, aki kavicsokat tett a szájába. Az édesanyja kiszedte a köveket, de a fiú nem akart bemenni az ebédlőbe, ahol a desszert várta. Végül, mikor meglátta a csokitortát az asztalon, abbahagyta a sírást, és tágra nyíltak a szemei az örömtől. Azon tűnődtem, lehet, hogy én is olyan vagyok, mint ez a kisfiú.
A kilencvenes éveimben járok, szép életem volt, 40 évig szolgáltam lelkészként. A feleségemmel, Jackievel több mint 70 éve élünk boldog házasságban. Ahogy öregszünk, egyre inkább vonakodva gondolok a földi életem befejezésére. Együtt örülünk minden napnak, amit az Úr ad, és addig szeretnénk itt maradni, amíg csak lehet.
Húsvét ünnepe biztosít minket arról, hogy öröklét vár minket a mennyben. Az ószövetségi próféták és a Jelenések könyve ragyogóan lefestik a mennyet, de mi még nem állunk készen. Szeretnénk még tovább örülni egymásnak, a szeretteinknek, a földi örömöknek és szépségeknek. De az idézett kisfiú példája egy jó emlékeztető. Lehet, hogy a földi örömök és szépségek mind elhalványodnak majd ahhoz képest, ami a mennyben vár minket.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy Krisztusban örök életünk van. Segíts, hogy örömmel várjuk a mennyet! Ámen.

Isten ajándékai nem érnek véget a földi léttel.
Gus Browning (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK ÉS LEGYÜNK HÁLÁSAK A MAI NAPÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek