2021. június 1. kedd

Boldogok, akiknek az útja tökéletes, akik az ÚR törvénye szerint élnek. Boldogok, akik megfogadják intelmeit, teljes szívvel keresik őt, nem követtek el álnokságot, hanem az ő útjain jártak. Te megparancsoltad, hogy utasításaidat pontosan megtartsák. Bárcsak állhatatosan járhatnék utadon, megtartva rendelkezéseidet! Akkor nem vallanék szégyent, ha figyelnék minden parancsolatodra. Tiszta szívből adok hálát neked, tanulva igazságos döntéseidet. Megtartom rendelkezéseidet, ne hagyj el engem soha!
Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet. Teljes szívből kereslek téged, ne engedd, hogy eltérjek parancsolataidtól! Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened. Áldott vagy te, URam! Taníts meg rendelkezéseidre! Ajkam fölsorolja szád minden döntését. Minden gazdagságnál nagyobb öröm, ha intelmeid szerint élhetek. Utasításaidon elmélkedem, és figyelek ösvényeidre. Gyönyörködöm rendelkezéseidben, igédről nem feledkezem meg.

Zsolt 119,1-16.

TÖNKREMENT VILÁG

Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened. (Zsolt 119,11)

"Elromlott!" Patakokban folyt a könny kisfiam arcán, mikor kiömlött a folyadék a hógömbjéből, és a benne lévő világ tönkrement. Ezt az apró játékot, ami azelőtt annyi örömöt adott, nem lehetett megjavítani és szomorúság forrásává vált. Ez talán kicsiben az, amit Isten érez, ha megromlott világunkra tekint. De Isten nem veti el a világot, ahogy mi kidobtuk a kisfiam hógömbjét. Istennek terve van a világ helyrehozatalára, melynek véghezvitele elkezdődött Jézus Krisztus születésével, halálával és feltámadásával.
Kisfiam tönkrement hógömbjét az eltört üvegdarabok éle miatt veszélyes lett volna megtartani. A mi világunkban pedig a bűn jelenti a veszélyt. Isten azonban nem mond le rólunk. A fenti igevers üzenete nagyon egyszerű: tanulmányozd Isten igéjét, és kerüld a bűnt! Bármennyire egyszerű, nem könnyű megtenni. Nem könnyű minden reggel korán felkelni, hogy időt töltsünk Istennel, de megéri. Isten igéje segít, hogy növekedjünk a hitben, és emlékeztet arra, hogy ő megjavítja a tönkrement világot.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük igéd ajándékát. Add, hogy erősödjön a veled való kapcsolatunk! Ámen.

Isten igéje emlékeztet arra, hogy ő szereti a világot.
T. L. Valluy (Île-de-France, Franciaország)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MOST KEZDI NAPONTA OLVASNI A BIBLIÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek