2021. június 2. szerda

A testvéri szeretet maradjon meg közöttetek. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok, a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok. Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta, mert a paráznákat és a házasságtörőket ítéletével sújtja Isten. Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Ezért bizakodva mondjuk: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?"

Zsid 13,1-6.

EGYÜTTÉRZŐ FIGYELEM

Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok, a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok. (Zsid 13,3)

Még egy hónapja sem voltam börtönlelkész, mikor felfigyeltem az egyik mellettem elhaladó rabra. Nagyon fiatalnak tűnt, a mosolya pedig erőltetettnek. A hideg fémasztaloknál ültünk, és mesélt a borzalmas körülményekről, melyek függőséghez, majd bűnözéshez vezettek. Amikor Isten mérhetetlen kegyelméről beszéltem neki, láttam, ahogy a megfáradt mosolyt a bűnbánat örömöt hozó könnyei váltották fel. Azon a napon Jézus Krisztust szívébe fogadta.
Isten azt akarja, hogy legyünk érzékenyek a börtönben lévők helyzetére. Elszakítva az otthonuktól, a szeretteiktől és a közösségtől nagyon magányosnak és elfeledettnek érezhetik magukat. Ahelyett, hogy elítéljük vagy semmibe vesszük őket, együttérzőnek és figyelmesnek kell lennünk. Megoszthatjuk velük hitünk reménységét levelezőtársként vagy börtönökben önkéntes szolgálatot vállalva.
Rengetegen élnek rácsok mögött, szó szerint és átvitt értelemben, akiknek szükségük van halló fülekre és együttérző szívre. Ha szeretettel fordulunk feléjük, Isten szabaddá teszi a lelküket.

Imádság: Urunk, add, hogy irgalmasok legyünk a börtönben lévők iránt, és megosszuk velük az evangélium reményét! Ámen.

Hogyan oszthatom meg Isten szeretetét a bűn "börtönében" élőkkel?
Pierce VanDunk (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNLELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek