2021. június 3. csütörtök

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.

Fil 4,4-7.

MINDEN ÉRTELMET MEGHALAD

Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. (Fil 4,7)

Friss diplomásként aggódtam a jövőm miatt. Nem tudtam, hogyan legyek a lehető legjobb tánctanár, szorongtam a családtagok betegsége miatt, és kimerített a házimunka. Mindig rosszkedvű voltam.
Útban az ebédre édesanyámmal és a bátyámmal, remélve, hogy egy kis finomság jobb kedvre derít, folyamatosan Isten békességéért imádkoztam. De csak még idegesebb lettem, amikor nem kaptam meg a belső nyugalom érzését.
A mi fogalmunk a békességről általában teljes megelégedettséget jelent, minden gond nélkül. Én a tengerparton érzem ezt, amikor a világot kizárva fekszem a puha homokon, miközben a simogató napsugaraktól felmelegedett testemet lágy szellő hűti.
Aztán eszembe jutott, hogy Isten békessége nem puszta érzés. Ahogyan a mai igevers is emlékeztet, Isten békessége minden emberi értelmet meghalad. Még a nyugtalanság, az életünk és a kötelezettségeink miatti aggodalmaskodás közepette is tudatában lehetünk Isten jelenlétének, segítségének és kegyelmének. Isten békessége nem érzésekhez kötött. Ő akkor is ad - és főleg akkor ad - békességet, amikor úgy tűnik, nem találunk nyugalmat.

Imádság: Drága Urunk, emlékeztess minket, hogy a te békességed jelen van az aggodalmaink és bizonytalanságaink közepette is, várva, hogy megragadjuk. Ámen.

Amikor aggódom, Isten az ő békességét kínálja.
Mikaela Horvath (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISS DIPLOMÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek