2021. június 4. péntek

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul. Nincs szó, és nincs beszéd, hangjuk sem hallatszik, mégis eljut hangjuk az egész földre, szavuk a világ végéig. Sátrat készített a napnak, amely mint vőlegény jön ki szobájából, örül, mint egy hős, hogy futhat pályáján. Elindul az ég egyik szélétől, átível a másik széléig, nincs rejtve melege elől semmi.
Isten igéje tökéletes
Az ÚR törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. Az ÚR intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt. Az ÚR rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet. Az ÚR parancsolata világos, ragyogóvá teszi a szemet. Az ÚR félelme tiszta, megmarad örökké. Az ÚR döntései igazak, mindenben igazságosak, kívánatosabbak az aranynál, sok színaranynál is, édesebbek a méznél, a csurgatott méznél is.

Zsolt 19,1-10.

ISTENRE EMLÉKEZTETŐ JELEK

Adjatok hálát a menny Istenének, mert örökké tart szeretete! (Zsolt 136,26)

Sok családéhoz hasonlóan a mi házunkban is fényképek vannak mindenfelé. Legtöbbször fel sem tűnnek a háttérben, de néha megállok, hogy gyönyörködjek bennük. Örömteli eseményeket, gyermekeink és unokáink életének meghatározó állomásait idézik fel. Néhány közülük különleges alkalmakon, esküvőn, vagy első iskolai napon készültek; van köztük beállított és spontán lekapott felvétel is. De mindegyik valamiért különleges.
A fényképek felidézik az emlékeket, újra és újra elő lehet őket venni, mutogathatjuk a hozzánk látogatóknak. Emlékeztetnek azoknak a mosolyára, stílusára, egyedi tulajdonságaira, akik messzire költöztek vagy meghaltak. Nagy öröm a fotókat nézegetve emlékezni a szeretteinkre.
Ahogyan a fotók a házunkban, úgy vesznek körül mindenütt az Istenre emlékeztető jelek, amiket legtöbbször észre sem veszünk. Pedig láthatom Isten szépségét és bőkezűségét, amikor a kertben sétálok. Felvillanhat Isten szeretete, amikor a barátaimmal vagyok. A Biblia pedig leírja, mennyire szeret Isten, és azt akarja, mi is viszontszeressük. Bárcsak mindig tudatában lennénk Isten közelségének és szeretetének, és másokkal is megosztanánk ezt a szeretetet!

Imádság: Szerető Atyánk, köszönjük azt a sok mindent, ami nap mint nap rád emlékeztet. Segíts, hogy másokkal is meg tudjuk osztani a te szeretetedet! Ámen.

Mi az, ami Istenre emlékeztet ma?
Meg Mangan (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A FOTÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek