2021. június 5. szombat

Hanem amint meg van írva: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek." Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által, mert a Lélek mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is. Mert ki ismerheti meg az emberek közül azt, ami az emberben van? Egyedül az emberi lélek, amely benne lakik. Ugyanígy azt sem ismerheti senki, ami Istenben van, csak Isten Lelke. Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk. Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelki dolgokat a lelki embereknek magyarázva.

1Kor 2,9-13.

TÁPLÁLÓ SZERETET

Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek. (1Kor 2,9)

Hat hónappal azután, hogy 43 éves feleségem rákbetegségben elhunyt, még mindig gyászoltam. A szívem vigasztalan volt, és depresszió gyötört. Gyülekezetem támogatott, lelkészem tanácsokat adott, vigasztalt. Aztán egyszer Tom, a lelkészünk kérte, hogy beszéljek veszteségemről az istentiszteleten.
Néhány nappal később azt mondtam neki, nem érzem úgy, hogy érdemes lennék arra, hogy történetem megosszam a gyülekezettel. Habozás nélkül megértő szeretettel rám mosolyogva ezt mondta: "Mike, lehet, hogy te nem vagy méltó, de Isten és Jézus Krisztus igen!" Ez a pillanat felébresztett. Mindaddig vigaszt és gyógyulást csak magamban, a munkámban és egyéb világi kikapcsolódásban kerestem. Egyetlen mondattal a lelkész megvilágította számomra, hogy elfogadhatom Isten szeretetét és gyógyító erejét, hogy azok vezessenek engem.
Isten elküldte Jézust, hogy új életet adjon, ezért én is bízhatom, és másoknak is tudtára adhatom az örömhírt. Ez az egyszerű igazság segített, hogy a gyász és bánat után pozitív irányba forduljon a lelki életem. Részt veszek a gyülekezetem tevékenységeiben, naponta imádkozom, bibliaórákon bővítem ismereteim és erősítem hitem, naponta megismerem Isten munkáját és áldásait. Életem Isten tápláló szeretetéről tanúskodik.

Imádság: Atyánk, mutasd meg az utat! Taníts félretenni énközpontú szemléletünket, és rád figyelni! Ámen.

A gyászban gyógyulást lelünk, ha Isten szeretetét tovább adjuk.
Mike Starry (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISS ÖZVEGYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek