2021. június 9. szerda

Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré! Ő így válaszolt: Meg van írva: "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." Ezután magával vitte őt az ördög a szent városba, a templom párkányára állította, és így szólt hozzá: Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat, mert meg van írva: "Angyalainak parancsot ad, és kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben." Jézus ezt mondta neki: Viszont meg van írva: "Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!" Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét, és ezt mondta neki: Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem. Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: "Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.

Mt 4,1-11.

MOST ÉS MINDENKOR

Meg van írva: "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Mt 4,4)

A Covid-19 világjárvány aggodalommal töltött el. A várakozás és a normális élettől való eltérés eszembe juttatta azt az időszakot, amikor a fodrász barátnőm, Jane mindkét keze megsérült, és képtelen volt dolgozni. Nemcsak, hogy pénzt keresni nem tudott, de főzni, takarítani és semmi egyéb munkát elvégezni sem. A fiai segítettek a ház körül, az orvosa pedig azt mondta, várni kell, hogy egyáltalán meggyógyul-e a keze. Jane nem tudta, mit tegyen, ezért elkezdett órákat tölteni imádsággal és bibliaolvasással. Aztán úgy két év múlva a keze meggyógyult, és visszatérhetett a munkájához.
Jane nem tudta, meddig kell várnia a gyógyulásra, ahogy mi sem tudjuk, mennyi ideig tart, mire visszatérhetünk a "normális" kerékvágásba. Jézus pusztai tapasztalatáról nem olvassuk, hogy Jézus előre tudta-e, mennyi ideig kell elszenvednie a kísértést. Vajon ő is átélte az ismeretlentől való aggodalmat?
Az egyetlen dolog, amit tudunk, hogy Isten velünk van - most és mindenkor. És Janehez hasonlóan mi is imádkozhatunk és olvashatjuk a Szentírást. Lehet, hogy imáimban legalább annyi panasz és sopánkodás van, mint hála és öröm, de az Istennel való beszélgetés és az ő igéjén való elmélkedés után mindig jobban érzem magam.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy velünk vagy a pusztában. Segíts kapcsolatban lenni veled, és átadni szeretetedet! Ámen.

Az imádság és a bibliaolvasás támogat a mindennapokban.
Marilyn Dorn (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÉRÜLTEKÉRT, AKIK NEM TUDNAK DOLGOZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek