2021. június 16. szerda

Amikor Jézus észrevette, hogy nagy sokaság közeledik hozzá, így szólt Fülöpnek: Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek? Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni. Fülöp így válaszolt neki: Kétszáz dénár árú kenyér sem elég nekik, hogy mindenki kapjon valami keveset. Egyik tanítványa, András, Simon Péter testvére így szólt hozzá: Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyi embernek? Jézus ezt mondta: Ültessétek le az embereket! Füves terület volt az. Letelepedtek tehát a férfiak, szám szerint mintegy ötezren. Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak. Amikor pedig jóllaktak, így szólt tanítványaihoz: Szedjétek össze a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba! Összeszedték tehát, és tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyér maradékával, amit meghagytak azok, akik ettek.

Jn 6,5-13.

KENYÉR ÉS HAL

Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyi embernek? (Jn 6,9)

Új gyülekezetemben észrevettem, hogy szükség lenne egy kórusra, amely a közös éneklést vezeti. Amikor megemlítettem egy kórus alakításának szükségességét a vezetőknek, felkértek, hogy szervezzem meg és vezessem a kórust. Bár gyerekkoromtól különböző gyülekezeti kórusokban szerepeltem, egy felnőttkórust vezényelni mégsem volt egyszerű. Ha igent mondok, azt kockáztatom, hogy az egész gyülekezet előtt vallok kudarcot.
A mai olvasmányban a fiatal fiú által felajánlott hal és kenyér reménytelenül kevésnek tűnt, ha az éhes sokaságra gondolunk. Jézus kezében mégis elegendő lett mindenkinek. Amikor korlátozott zenei képességeimet felajánlottam, Isten számára elegendő volt, hogy egy kórus alakuljon. Gyülekezetünk sokat bizonytalankodott éneklés közben, de most már biztosan énekel.
Naponta különböző szükségekkel találkozunk. Néha azt gondolhatjuk: "Valakinek tennie kellene ezért és ezért". Lehet, hogy mi vagyunk azok a "valakik". Készek vagyunk kockáztatni a kudarcot egy feladat elvállalásával, amely lehetetlennek tűnik? A Biblia tele van olyan emberekkel, akik felvállalták ezt a kockázatot. Noé, Gedeon, Eszter és Dávid, mind lehetetlen dolgokat tettek Isten segítségével. Mi is képesek vagyunk rá.

Imádság: Mennyei Atyánk, a szükség hatalmas, és mi kicsik vagyunk. A te segítségeddel minden lehetséges. Ámen.

Isten képes a kicsiny felajánlásomat is megsokszorozni sokak szükségeinek enyhítésére.
Jane Reid (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI KÓRUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek