2021. június 18. péntek

Abban az időben így szólt Jézus: Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted az egyszerű embereknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak. Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.

Mt 11,25-30.

HAZATALÁLÁS

Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű. (Mt 11,29-30)

Dél-Arizonában élek. Szeretem a nyári hegymászást a hűvös hegyekben és a téli kirándulásokat a meleg sivatagi utakon. Egy őszi napon egy patak partján gyalogoltam. Bár nehéz volt a hátizsákom, megragadott a tölgyek, a kőrisek és a nyárfák színes leveleinek látványa.
Szépségükben gyönyörködve eltévedtem, pánikba estem, és a hátizsákomat is nehéznek éreztem. Milyen gyorsan változott az eufóriám sokkos állapottá, ahogy eltévedtem! Rutinos túrázóként megnyugtattam magam, elővettem az iránytűmet, újra tájoltam magam, majd visszataláltam a helyes ösvényre. Valahogy a hátizsák is könnyebbé vált, s felfrissülve értem haza.
A helyes ösvény biztonságos és gyönyörű volt, de amint a magam útjára tértem, bajba kerültem. Tapasztalatom arra emlékeztetett, hogyha naponta olvasom a Bibliát, és ápolom a kapcsolatom az élő Úrral, felfrissülök, és mindig hazatalálok.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük gyönyörű teremtett világodat s isteni vezetésedet, melyet a Bibliában osztottál meg velünk. Köszönjük, hogy megmutatod a hazavezető utat feltámadott Fiad, Jézus Krisztus által. Ámen.

A napi bibliaolvasás vezet az élet ösvényén.
Doug Wingert (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI VEZETÉSRE VÁR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek