2021. június 19. szombat

Mivel tehát megigazultunk hitből, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala járulhatunk hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk Isten dicsőségében. Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által. Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus az istentelenekért. Még az igazért is aligha halna meg valaki, bár a jóért talán még vállalja valaki a halált. Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.

Róm 5,1-8.

JÓL BEFEJEZNI

Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam. (2Tim 4,7)

Az 1968-as olimpiai játékokon Mexikóvárosban John Stephen Akhwari volt Tanzánia maratoni futója. A verseny során elesett, kimozdult a térde, és megsérült a válla. Sérülései ellenére befejezte a versenyt, bár egy órányira volt a győztes mögött. Mikor később a sajtó megkérdezte, miért nem adta fel, így válaszolt: "Az országom nem azért küldött 5000 mérföldnyire, hogy elkezdjem a versenyt, hanem hogy befejezzem".
Az iskolai mottóm egy latin mondás volt: "A vége koronázza meg a munkát". Így értelmeztem: "Csak akkor leszek eredményes, ha kitartok mindvégig". Ezek a szavak egész életemben bátorítottak.
Kitartani mindvégig - ez volt Pál apostol egyik témája, aki így ír: "Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, s végül eltétetett nekem az igazság koronája." (2Tim 4,7-8)
Nem kell maratoni futónak vagy Pál apostolnak lennünk ahhoz, hogy jól fejezzük be ezt az életet. Ha Jézusra szegezzük a tekintetünket, halljuk, amint így szól: "Jól van, jó és hű szolgám" (Mt 25,21).

Imádság: Ó, Urunk, azért imádkozunk, hogy jól fejezzük be az életet, s megnyerjük az élet koronáját veled. Ámen.

A hűséges élet lehetővé teszi, hogy jól fejezzük be a "versenyt".
Carol Purves (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK AZ OLIMPIAI VERSENYZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek