2021. június 21. hétfő

Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik:
Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták:
Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. Miután elmentek tőlük az angyalok a mennybe, a pásztorok így szóltak egymáshoz: Menjünk el Betlehembe, és nézzük meg azt, ami ott történt, amit az Úr tudtunkra adott.

Lk 2,8-15.

BUZDÍTÁSRA KÜLDVE

A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. (Zsid 13,2)

Éppen befejeződött a négyórás kemoterápiás kezelés a limfómámra. Mint minden infúziós kezelés alkalmával, most is kimerültem. Feleségemmel elautóztunk egy közeli étteremhez, de várnunk kellett a délután 16.00 órás nyitásra.
Két nő már ott üldögélt a hosszú külső padon, szintén a nyitásra várva. Kedvesen invitáltak, hogy csatlakozzunk hozzájuk. Amíg várakoztunk, az egyikük azt kérdezte: "Idevalósiak?" Elgyengült hangon mondtam, hogy nem, a keleti partról jöttünk ide az onkológiai kezelésem miatt. Felfedte, hogy ő egy keresztény asszony, és azt mondta, hogy szeretne imádkozni értem. Megfogta a kezem, felemelte az övével együtt és odaadóan közbenjárt Istennél segítségért, reményért, és a gyógyulásomért.
Imádságát így fejezte be: "Jézus nagy nevében!" Aztán elmondta, hogy őt Angelnek (Angyalnak) hívják, majd az én nevemet kérdezte. Így válaszoltam: "Bill vagyok, szintén keresztény. Imádkozom az Úrhoz, hogy különleges áldásban részesítse önt, mert ma váratlanul találkoztunk, és segített nekem." Többé sohasem láttam ezt az asszonyt, de tudom, hogy Isten azért küldte őt az utamba, hogy engem bátorítson.

Imádság: Istenünk, segíts nem csak befogadnunk idegeneket, hanem hálásaknak lennünk értük, amikor váratlanul a szolgálatunkra küldöd őket. Ámen.

Ma keresek valakit, akinek szüksége van az imádságomra.
Bill Weimer (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK OLYAN RÁKOS BETEGEKÉRT, AKIKNEK MESSZIRE KELL UTAZNIUK A KEZELÉSRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek