2021. június 22. kedd

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét. Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely általunk hálaadást szül Isten iránt. Mert ez az Isten előtti szolgálat nemcsak enyhít a szentek nyomorúságán, hanem sokakat hálaadásra is indít Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. Ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,6-15.

GONDOSKODÁS

Aki könyörül a nincstelenen, az ÚRnak ad kölcsön. (Péld 19,17)

Mzee-vel először egy szállodában találkoztam. Szemei beestek, a háta meghajolt, és botra támaszkodva tudott csak járni. Részvétet éreztem iránta, látva, ahogyan egy teát rendelt. Később érdeklődtem, hogy ki ez az ember, és hol él. Egy fiatalember elvezetett Mzee otthonához. Alig hittem a szememnek. Mzee egyedül üldögélt a háza előtt. A ház teteje és falai fűből voltak, és a falakon akkora lyukak tátongtak, hogy egy ember átfért rajta. Megtudtam, hogy a felesége és a rokonai elhagyták, öregen magának kellett küszködnie, ellátnia magát. A ház körül láttam egy általa megművelt kis konyhakertet. Eldöntöttem, hogy hetente viszek neki ételt, bár magamnak sem volt túl sok.
Talán kicsi az a mag, amit elvetettem, de ez segítség Mzee-nek, és én ennek nagyon örülök. Mostanság Isten énrólam gondoskodik hasonló módon. Egy barátom meglátogatott, és nálam tartózkodott két hétig. Pénz adott nekem élelmiszerre és egyéb dolgokra. Mielőtt elutazott, megkérdezte, hogy a továbbiakban is segíthet-e az élelmiszervásárlásban. Ahogy Isten arra indított, hogy segítsek Mzee-n, úgy segít Isten a barátomon keresztül rajtam.

Imádság: Drága Istenünk, segíts bennünket, hogy meg tudjuk osztani azt, amivel minket elláttál, azokkal, akiknek kevesebbjük van! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ahogy Isten gondoskodik rólam, úgy segíthetek én is másokon.
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI GONDOSKODIK RÓLUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek