2021. június 23. szerda

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: Ki a nagyobb a mennyek országában? Ő odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, és olyan lesz, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be.

Mt 18,1-5.

GYERMEKI HIT

Ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. (Mt 18,3)

Olyan könnyű elfelejteni, milyen volt gyermekként hinni. Ha visszanézek az életemre, inkább már csak a 17 éves korom utáni időkre emlékszem, amikor Jézus követése mellett döntöttem. Akkor már nem voltam gyerek.
Akkor értettem meg, mit jelent úgy hinni, ahogy egy gyermek, amikor elkezdtem dolgozni egy keresztény iskolában. Amikor 3-14 éves gyerekek közé kerültem, kezdtem megérteni Jézus tanítását Máté evangéliumában. Ha együtt imádkozom tanítványaimmal, ők mindig másokért és az ő szükségleteikért könyörögnek. Emlékszem, az első napokban az iskolában egy 7 éves gyerek a kedvenc állatáért imádkozott, mert az bolhás volt. Ezek a gyerekek biztosak abban, hogy Isten közel van, és figyel rájuk. Nem aggódnak azért, hogy a megfelelő, helyes szavakat használják-e, nem törekednek ékesszólásra, azzal sem foglalkoznak, hogy mások mit gondolnak az imájukról. Helyette csupán őszinték, és megélik a pillanatot. Ezt nagyon irigylem tőlük.
Én könnyen elveszek a jövő iránti aggodalmaimban, és csak a szükségleteimért imádkozom, ahelyett, hogy keresném az igazi találkozást Istennel. Amikor visszagondolunk arra, milyen volt gyereknek lenni, és nézzük a körülöttünk lévő gyerekeket, sokat tanulhatunk tőlük, hogyan éljük meg hitünket.

Imádság: Atyánk, segíts, hogy a te gyermekeid lehessünk, akik mindig bíznak benned és gondoskodásodban! Ámen.

Sokat tanulhatok a körülöttem lévő gyerekek hitéből.
Paul Cillo (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISKOLÁS GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek