2021. június 25. péntek

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Mózes, az én szolgám meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet Izráel fiainak adok. Nektek adok minden helyet, amelyre lábatokkal léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a Nagy-tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

JÉZUSSAL AZ UTAMON

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

Mindennap 25 percet autózom munkába menet egy kétsávos vidéki úton. Bár legtöbbször nincs fennakadás, mindig megvan a veszélye, hogy átszalad az autóm előtt egy vad, fák zárják el az utat, vagy elönti a víz. A legnagyobb kihívás az, amikor télen hó, jég és szél okoz zűrzavart. Olyankor jóval a megengedett sebességnél lassabban haladok, óvatosan vezetve fel és le a havas dombokon.
Egyik nap az jutott eszembe, hogy a téli vezetési stílusom hasonló az életvezetéshez. A jeges utak és a havas dombok olyanok, mint az élet gondjai - egy családtag halála, a munkahely elvesztése, lesújtó orvosi diagnózis. Ahogy nem tudom, mi lesz előttem az úton, éppen úgy azt sem tudhatom, mi vár még rám az életben.
Egy dolgot biztosan tudok, amit Jézus ígért: "A világon nyomorúságotok van, de bízzatok, én legyőztem a világot." (Jn 16,33). Jézus nem ígért nekünk könnyű életet; de azt mondta, ne aggódjunk, mert bármilyen nehéz is lesz az utunk, ő már megnyerte a harcot. Így amikor az élet csúszós útjain találjuk magunkat, aggódunk a jövő miatt, vigaszt és békességet találhatunk. Tudhatjuk, hogy Jézus velünk van az úton.

Imádság: Atyánk, segíts emlékeznünk, hogy bármennyire is nehézzé válik az élet, te mindig velünk vagy! Ámen.

Lehetek bátor, mert Jézus velem van az úton.
Jordan S. Hiquet (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A VESZÉLYES UTAKON MUNKÁBA JÁRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek