2021. július 1. csütörtök

Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, az látva, hogy jön a farkas, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törődik a juhokkal. Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát, és én életemet adom a juhokért.

Jn 10,11-15.

A SZERETET PÁNYVÁJA

Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát. (Jn 10,14-15)

Az élet egy farmon bizony veszélyes hely lehet egy hároméves fiúcska számára. Ha édesanyám a mezőn dolgozott, a kezeslábas ruhám pántját egy hosszú ruhaszárító kötélhez rögzítette, ezáltal nem tudtam elkóborolni. Szeretetét ennek a védelmemet szolgáló különös szerkezetnek a kitalálásával mutatta meg. A kötél mentén szabadon ugrálhattam és futkározhattam, mégis biztonságban voltam a közeli öntözőcsatorna mély vizétől.
Gyermekkorom ez és hasonló élményei mindig Isten szeretetére emlékeztetnek. Édesanyám pányván tartásával ellentétben Isten a túláradó szeretetét abban mutatja meg, hogy szabad akaratot ad nekünk. Választhatunk, hogy közel maradunk-e hozzá vagy saját utunkra térünk. Időnként valamennyien a saját utunkat választjuk, és megszenvedjük ennek elkerülhetetlen következményeit. Isten azonban mégis jelen van, és visszahoz minket a vele való közösségbe.
Isten védelmező szeretetében való bizonysággal kezdhetünk minden napot. Ő soha nem fog elhagyni minket, vagy lemondani rólunk. Ha figyelünk rá, irányítani fogja lépteinket.

Imádság: Istenünk, segíts mindennap keresnünk és követnünk útmutatásodat, melyet igédben találunk meg! Ámen.

Ha a magam választotta útra térek is, Isten mégis szeret.
John Archer (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISGYERMEKES SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek