2021. július 2. péntek

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma! Számolgatom, de több a homokszemeknél, és a végén is csak nálad vagyok.

Zsolt 139,13-18.

ÖRÖM A JELENBEN

Ne mondd azt, hogy miért voltak jobbak a hajdani napok a mostaniaknál, mert nem bölcs dolog, ha ilyet kérdezel! (Préd 7,10)

Korábban gyakran a "régi szép napokra" vágyakoztam. A rádióm egy régimódi adóállomásra volt beállítva, a tévében a régi, újrajátszott sorozatokat néztem, és panaszkodtam a nagy bevásárlóközpontok miatt, melyek egymás után sorakoztak a közelben. Amikor a megszokott piacot felváltotta egy szupermarket, egyszer bementem vásárolni. Felfedeztem, hogy itt nagyobb a választék, és a polcok között szélesebbek a közlekedősávok. Ez a kellemes felfedezés oda vezetett, hogy kipróbáltam más rádió- és tévécsatornákat is, és azok sok programjának is örültem. Mi mindent veszítettem azzal, hogy a múltban igyekeztem élni!
Könnyű a múlt kényelméhez és megszokottságához ragaszkodni, de ha így teszünk, elveszíthetjük a jelen iránti lelkesedésünket és a jövőbe vetett reményt. A zsoltáros szerint Isten megírta napjainkat, még mielőtt azok léteztek volna. Ő ismeri múltunkat és jelenünket, és mellettünk lesz a jövőben is. Ha nem akarunk előre menni, elveszítjük az Isten által készített áldásokat.
Azzal, hogy Isten akaratát követve igyekszem teljesebben a jelenben élni, kiteljesedett az örömöm, és Isten szeretetének jobb eszközévé váltam. Vajon milyen új megtapasztalás vár még rám?

Imádság: Mennyei Atyánk, minden napunkat rád bízzuk. Szeretnénk a neked való örömteli szolgálatban élni. Ámen.

Ez az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen! (Zsolt 118,24)
Monica A. Andermann (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN VÁLTOZTATNAK SZOKÁSAIKON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek