2021. július 5. hétfő

Az ÚR azonban ezt mondta Sámuelnek: Meddig bánkódsz még Saul miatt? Hiszen elvetettem őt, és nem marad Izráel királya! Töltsd meg olajjal a szarudat, és indulj! Elküldelek a betlehemi Isaihoz, mert az ő fiai közül választottam magamnak királyt! Hogyan mehetnék oda? - kérdezte Sámuel. - Ha meghallja Saul, megöl engem. De az ÚR ezt felelte: Vigyél magaddal egy üszőt, és mondd ezt: Azért jöttem, hogy áldozatot mutassak be az ÚRnak. Azután hívd meg Isait az áldozati lakomára! Én pedig majd a tudtodra adom, hogy mit kell tenned: azt kend fel, akit én mondok neked! Sámuel úgy is tett, ahogyan megmondta neki az ÚR. Amikor megérkezett Betlehembe, remegve mentek eléje a város vénei, és azt kérdezték: Békés szándékkal jöttél-e? Békés szándékkal - felelte. - Azért jöttem, hogy áldozatot mutassak be az ÚRnak. Szenteljétek meg magatokat, és jöjjetek el velem az áldozati lakomára! Miután szentnek találta Isait és fiait, meghívta őket az áldozati lakomára. Amikor megérkeztek, és meglátta Elíábot, ezt gondolta: Biztosan ez lesz a felkent, aki most itt áll az ÚR előtt. De az ÚR ezt mondta Sámuelnek: Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére, mert én megvetem őt. Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van. Ekkor Abínádábot szólította Isai, és odavezette Sámuel elé, de ő ezt mondta: Őt sem választotta az ÚR. Azután Sammát vezette oda Isai, de Sámuel ezt mondta: Őt sem választotta az ÚR. Hét fiát vezette így oda Isai Sámuel elé, de Sámuel ezt mondta Isainak: Ezeket nem választotta az ÚR. Majd megkérdezte Sámuel Isaitól: Itt van az összes fiad? Hátra van még a legkisebb - felelte ő -, de ő éppen a juhokat őrzi. Erre Sámuel ezt mondta Isainak: Üzenj neki azonnal, és hozasd ide, mert addig nem ülünk le, amíg ő meg nem érkezik. Érte küldött tehát, és elhozatta. Ő pedig pirospozsgás, szép szemű és jó megjelenésű volt. Akkor ezt mondta az ÚR: Rajta! Kend föl királlyá, mert ő az! Sámuel pedig fogta az olajos szarut, és testvérei körében fölkente őt. Akkor az ÚR lelke szállt Dávidra, és attól kezdve vele is maradt. Sámuel pedig elindult, és elment Rámába.

1Sám 16,1-13.

A CÍMKE MÖGÖTT

Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van. (1Sám 16,7)

Autózás közben megálltam egy útszéli elárusítóbódé mellett. Miután megszemléltem a szokásos felhozatalt (paradicsom, dinnye stb.), elkezdtem böngészni a polcra kirakott befőttesüvegek címkéit. Láttam ecetes-sós vízben eltett zöldségeket, zselésített gyümölcsöket, és F.R.O.G.-lekvárt (összeolvasva jelentése szerint békalekvárt). Békalekvár? A név elbátortalanított, hogy utánajárjak az üveg barna tartalmának. Később az interneten rákerestem, és rájöttem, hogy ez a rövidítés a füge, málna, narancs és gyömbér szavak kezdőbetűiből állt össze. A barátaim szerint ez a lekvár igen ízletes. Lemaradtam egy nem mindennapi ízről, mert felszínesen csak az üvegen lévő címkét néztem.
Sajnos, elmulasztottam érdekes beszélgetéseket és jó közösségi programokat másokkal, hasonlóan felületes ítélkezés miatt. Visszatartott az emberek ápolatlan megjelenése, öltözködése vagy kora. De ez csak a csomagolás és a címke, mely azt sugallja: fésületlen, divatjamúlt, idősödő. Jézust a szívünk és a lelkünk érdekli, függetlenül a könnyebben észrevehető külsőtől.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy úgy tekintsünk másokra, ahogyan te! Add, hogy ne zavarjon a külső megjelenés, inkább keressük a belső értéket! Ámen.

Mi mindent mulasztottam, mert Isten gyermekeinek "külső csomagolását" néztem, és nem a "belső tartalmat"!
Alice H. Murray (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIS ÜZLETEK TULAJDONOSAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek