2021. július 8. csütörtök

Szeretném, ha tudnátok, mennyit küzdök értetek és a laodiceaiakért és mindazokért, akik engem nem ismernek személyesen, hogy szívük felbátorodjék összeforrva szeretetben, és eljussanak a teljes megértés egész gazdagságára: Isten titkának, Krisztusnak ismeretére. Benne van a bölcsesség és ismeret minden kincse elrejtve. Ezt azért mondom, nehogy valaki titeket megtévesztő szavakkal félrevezessen. Mert ha távol vagyok is testben, lélekben mégis veletek vagyok, és örömmel látom a köztetek uralkodó szép rendet és Krisztusba vetett hitetek szilárdságát. Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.

Kol 2,1-7.

TÚL A VONAKODÁSON

Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által. (Kol 2,6-7)

Elsőéves voltam a középiskolában, amikor édesapám elveszítette állását. Felgyógyult egy stroke után, de a munkáltatója úgy gondolta, már nem tudja ellátni a feladatát. Nehéz időszakon mentünk keresztül, mert a szüleim megtakarításai egyre apadtak, minél tovább nem dolgozott apa.
Gyülekezetünk tudott a helyzetünkről, és bátorított, hogy menjek el egy nyári táborba. Felajánlották a költségek kétharmadát. De városi fiú lévén nem nagyon lelkesedtem, hogy egy hetet az erdőben töltsek. Nem igazán érdekelt a bibliaolvasás és a gyülekezeti élettel kapcsolatos egyéb tevékenység sem. Végül csak meggyőztek, hogy adjak egy esélyt a tábornak.
Megérkezve a táborba, a felügyelő bemutatott néhány másik fiúnak, és mindjárt elkezdtünk megismerkedni. Mindössze néhány órába telt, és vonakodó hozzáállásom lényegesen megváltozott. Sokat tanultam a hívő életről és arról, mennyire fontos, hogy életemet Jézusra építsem fel. Vidám gyalogtúrákat tettünk, úsztunk és énekeltünk. A tábor fordulópont volt az életemben.
Hálás vagyok a gyülekezetnek, hogy törődtek velem, és egy ilyen biztonságos és vidám nyári élményhez juttattak, ahol a szeretet Istene és az ő szeretete meggyökerezhetett a szívemben.

Imádság: Drága Istenünk, segíts szilárd alapot találnunk benned Fiad, Jézus Krisztus követése által! Ámen.

Ha szabadkozom is, Isten munkálkodik bennem.
Douglas Ruffle (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NYÁRI TÁBORBA KÉSZÜLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek