2021. július 9. péntek

Boldogok, akiknek az útja tökéletes, akik az ÚR törvénye szerint élnek. Boldogok, akik megfogadják intelmeit, teljes szívvel keresik őt, nem követtek el álnokságot, hanem az ő útjain jártak. Te megparancsoltad, hogy utasításaidat pontosan megtartsák. Bárcsak állhatatosan járhatnék utadon, megtartva rendelkezéseidet! Akkor nem vallanék szégyent, ha figyelnék minden parancsolatodra. Tiszta szívből adok hálát neked, tanulva igazságos döntéseidet. Megtartom rendelkezéseidet, ne hagyj el engem soha!

Zsolt 119,1-8.

MELYIK ÖSVÉNYEN?

Vezess parancsolataid útján, mert abban gyönyörködöm. (Zsolt 119,35)

Alaposan tanulmányoztuk a térképet, felmértük a terepet és a távolságot, mielőtt a családunk tíz tagja útra kelt egy közepes túrára a hegyi kilátóhoz. Néhány méterre a csapás végétől az ösvény különböző irányokba elágazott. Balra fordultunk. A terep egyre nehezebbé vált. Sehol nem láttuk a remélt jelzéseket. Arra a következtetésre jutottunk, hogy a széles ösvénynek nyilván nincs szüksége külön jelzésre, így hát tovább másztunk felfelé. Egy hosszabb emelkedő végén az ösvény újra elágazott jelzések nélkül. Növekvő bizonytalankodásunk a tetőfokára hágott. A helyes ösvényt választottuk? Ketten előrementek, hogy megszemléljék a területet, és rájöttek, hogy a jobb oldalunkon lévő ösvény lett volna a megfelelő, enyhe emelkedővel és sima tereppel.
A rossz ösvényen voltunk eddig, amely kihívást és lehetséges veszélyeket rejtő útra vezetett minket. Amikor megváltoztattuk az irányt, visszatértünk a helyes ösvényre.
Mai olvasmányban a zsoltáros Isten törvényeit, utasításait és rendelkezéseit az élet térképeként használja. Többször leírja, hogyan vezeti Isten lépteit, és teszi útját simává. Isten törvénye nélkül lépteim megbotlanak, és napom vesződéssé válik. Hála, hogy nem vagyunk örökre a rossz ösvényre ítélve! Isten utat készít, hogy visszatérhessünk az általa adott ösvényre.

Imádság: Drága Istenünk, adj józan belátást naponta, hogy a te utadat kövessük! Ámen.

Isten útmutatásával mindig megtalálhatom a helyes utat.
Lorilee Guenter (Saskatchewan, Kanada)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI VESZÉLYES ÚTON JÁR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek