2021. július 13. kedd

Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.

Mt 10,29-31.

EGY APRÓSÁG

Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. (Mt 10,30)

Évekkel ezelőtt egy szép dalt hallottam a rádióban, ami azonnal megtetszett. Először hallottam, mégis megragadt az emlékezetemben. Azóta sokszor szerettem volna megvenni, hogy gyakrabban hallgathassam. Az interneten is próbáltam néhány kulcskifejezés alapján megtalálni - mindhiába.
Ma reggel a napi sétám alatt egy olyan zenei csatornát hallgattam, ahol a hallgató kedve szerint választhat dalt vagy előadót, később pedig ahhoz hasonló dalokat játszanak. Amikor éppen az egyik kedvencem ment, a cím nélküli dal gondolata futott át az agyamon. Kb. 15 perccel később elkezdték lejátszani a dalt, amit majdnem öt éve kerestem. Ez egy apróság volt, de abban a pillanatban éreztem Isten jelenlétét, és eszembe jutott, hogy ő mennyire figyel ránk a számunkra mégoly apró dolgokban is.
Voltak időszakok, amikor egészen egyedül éreztem magam, mintha Isten elfeledkezett volna rólam. Aztán történik egy ilyen dolog és eszembe jut, mennyire személyes Istenünk van. Ő nemcsak a Mennyei Atyánk, hanem a barátunk is. Az ilyen kis pillanatok emlékeztetnek, hogy hűséges, szerető és megbízható a Mennyei Atya.

Imádság: Istenünk, segíts emlékeznünk, hogy mennyire szeretsz bennünket és gondoskodsz rólunk! Segíts észrevenni hatalmas és irgalmas jelenléted a mindennapokban! Ámen.

Az átlagos pillanatok is Isten jelenlétének legjobb emlékeztetői lehetnek.
Anna R. Johnson (Virginia, USA)

ADJUNK HÁLÁT ISTEN JELENLÉTÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek