2021. augusztus 1. vasárnap

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt az ilyen hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: "Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól", de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: "Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak." Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet. Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő? Ábrahám, a mi atyánk nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor fiát, Izsákot felajánlotta az oltáron? Látod tehát, hogy hite együttműködött cselekedeteivel, és cselekedeteiből lett teljessé a hite. Így teljesedett be az Írás, amely azt mondja: "Hitt Ábrahám Istennek, és Isten ezt számította be neki igazságul", és "Isten barátjának neveztetett". Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által.

Jak 2,14-24.

TELJES ÉLETMÓDVÁLTÁS

Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül. (Jak 2,26)

Az orvosom azt mondta, fogynom kell, és adott egy étrendet, amit el is kezdtem betartani. Ám minden erőfeszítésem ellenére nagyon keveset fogytam. A következő vizsgálaton rákérdeztem, vajon mit csinálok rosszul. Erre az orvosom megkérdezte, hogy mennyi és milyen testmozgást végzek. Mondtam neki, hogy ez túl sok időt venne igénybe, és azt hittem, a megfelelő étrend betartása is elegendő lesz. Elmagyarázta, hogy a mozgás és a diéta kiegészítik egymást, egyik a másik nélkül nem hoz sikert.
És valóban, amikor elkezdtem mindennap párhuzamosan edzeni és diétázni, elkezdtem fogyni. És bár biztos voltam benne, hogy úgysem lesz időm rendszeresen tornázni, egy idő után a mozgás könnyedén beépült a napirendembe.
Amikor elkezdtem az Úrral járni, hasonló dolgot éltem át. Az elején, bár jó érzés volt mindennap imádkozni és Bibliát olvasni, nem igazán éreztem Isten Szentlelkét, míg nem vállaltam önkéntes munkát az egyházi és világi környezetemben. Ez a szolgálat keltette életre bennem a Krisztusról szóló üzenetet. Ahogyan a testemnek, úgy a lelkemnek is szüksége van az edzésre, hogy egészséges maradjon. Bármennyi időt kelljen is rászánni, az eredmény mindig megéri a fáradozást.

Imádság: Atyánk, add, hogy törődjünk a testünkkel és a lelkünkkel, hogy minél teljesebben élhessünk veled! Ámen.

A hitem cselekedetekre váltása mindennapi feladatom.
Mark A. Carter (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MOST KEZDENEK EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDVÁLTÁSBA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek