2021. augusztus 8. vasárnap

Amikor Jézus beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: Uram, ments meg minket, elveszünk! De ő így szólt hozzájuk: Mit féltek, ti kicsinyhitűek? Ekkor felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és minden elcsendesült. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?

Mt 8,23-27.

TELJESEN NYUGODT

És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. (Mt 8,24)

A vihar a semmiből jött. A víz csendes volt, amikor a tanítványok hajóra szálltak, de most hevesen dobálták csónakjukat a hullámok. Nagyon megrémültek, és gyorsan ahhoz fordultak, aki egyedül segíthetett rajtuk. Azonban Jézus aludt. Ijedelmükben felébresztették őt. "Ments meg minket!" - kiabálták. "Mind megfulladunk!" A hullámok összecsaptak fölöttük, veszélybe sodorva a hajót és a tanítványokat, Jézus pedig szunyókált, látszólag nem törődve mindezzel.
Az életemben olykor előfordul, hogy úgy érzem, Jézus éppen alszik. Rémülten, a fejem fölött összecsapó hullámok között nem látom, hogy jönne a segítség. Sikítani szeretnék, hogy felébresszem őt: - "Ments meg! Nem tudom ezt most megoldani!"
De a lelkem legmélyén tudom, hogy száz másik alkalommal, amikor hívtam, ott volt Jézus - noha olykor később, mint ahogy én szerettem volna.
Ebben a történetben Jézus megparancsolta a hullámoknak, mit tegyenek, és azok teljesen elcsendesedtek. Jézus ugyanezt tudja tenni az életünkkel. Olykor, amikor nem látunk semmi megoldást, Jézus küld választ. Olykor a körülményeinket rendezi el, máskor pedig minket nyugtat meg teljesen.

Imádság: Drága Jézus, köszönjük neked, hogy soha nem hagysz minket magunkra a szükségben. Segíts, hogy teljesen bízzunk benned és a te időzítésedben! Ámen.

Bármin megyek keresztül, Jézus tud róla, és törődik velem.
Jen Chapman (Nyugat-Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ PROBLÉMÁKKAL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek