2021. augusztus 9. hétfő

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. A tisztességre legyen gondotok minden ember előtt. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr. Sőt "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére". Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.

Róm 12,9-21.

ISTEN ÚTJA, NEM AZ ENYÉM

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. (Róm 12,17)

A munkahelyemen feszült volt a légkör. A főnököm leszidott, én pedig megsértődtem. Később, amikor egyedül maradtam, ahogy az állításain rágódtam, amelyek közül néhány alaptalan volt, úrrá lett rajtam a kísértés. A haragom legyőzött, és átküldtem neki egy csípős emailt.
Egyből megbántam, amit tettem. Fájdalmat és nézeteltérést okoztam a munkahelyemen. Később ez a bibliai vers jutott eszembe: "Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért." Csak az, hogy megbántottak, még nem igazolta a reakciómat. A Szentírás számos helyen arra ösztönöz, hogy bocsássunk meg azoknak, akik megbántottak minket. Pál apostol arról ír, hogy áldjuk azokat, akik üldöznek minket, akkor is, ha ő a főnökünk vagy egy kollégánk (Róm 12,14.18). Azt írja, hogy "éljetek minden emberrel békességben".
A megbocsátás nehéz. Ha megbántottak vagyunk, nehéz felejteni. Pál úgy folytatja az írást, hogy "győzd le a jóval a rosszat." Ehhez ahelyett, hogy saját kezünkbe vennénk az irányítást, meg kell alázkodnunk Isten előtt. Bizonyára erősebb lesz a kapcsolatunk a munkahelyünkön lévőkkel és másokkal, ha Pál tanítása szerint engedelmeskedünk Istennek.

Imádság: Ó, Istenünk! Segíts nekünk megtanulni megbocsátani, hogy megbékéljünk, ha mások megbántanak! Ámen.

Amikor megbántva érzem magam, eszembe jut, hogy mit tanít a Szentírás.
Sultana Butt (Karnataka, India)

IMÁDKOZZUNK A KOLLÉGÁINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek