2021. augusztus 14. szombat

Pál Milétoszban elbúcsúzik az efezusi vénektől
"Most pedig Istenre bízlak titeket és kegyelme igéjére, akinek van hatalma arra, hogy építsen és örökséget adjon a szentek közösségében. Senkinek ezüstjét, aranyát vagy ruháját nem kívántam, sőt ti jól tudjátok, hogy a magam szükségleteiről meg a velem levőkéről ezek a kezek gondoskodtak. Mindezekben megmutattam nektek, hogy milyen kemény munkával kell az erőtlenekről gondoskodni, megemlékezve az Úr Jézus szavairól. Mert ő mondta: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni."

ApCsel 20,32-35.

A FIÚ SZOLGÁLNI SZERETNE

Megemlékezve az Úr Jézus szavairól: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni." (ApCsel 20,35)

Fiamnál hét évvel ezelőtt súlyos hátfájások kezdődtek, és semmi sem segített. Évek teltek el így, miután kezdett annyira legyengülni, hogy félt, eljöhet a nap, amikor nem lesz képes a munkáját elvégezni a tinédzserek közötti szolgálatban. "Apa, - mondta fájdalma könnyein keresztül - én azt akarom, hogy szolgálhassak ebben a világban, nem azt, hogy engem szolgáljanak."
Néhány hónappal később az orvosok egy súlyos daganatot fedeztek fel nála. Negyedik stádiumban levő szarkómája volt. Még ez sem tartotta vissza őt attól, hogy másokat önmaga elé helyezzen. Elfogadta a diagnózist, és csendesen megkérdezte az orvostól, hogy mennyi ideje van még hátra. Négy hónappal később, amint a kórházban haldoklott, következetesen mások felé fordította figyelmét. Bármikor egy nővér, orvos vagy látogató megkérdezte, hogy van, mindig így válaszolt: "Elvagyok. És te hogy vagy?" Ámultam bátorságán és mások iránti szeretetén.
A fenti szakaszban Pál osztotta meg Jézus szavait a keresztényekkel: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni." Isten arra hív, hogy egymás felé szolgáljunk, és az én fiam pontosan ezt tette egészen a halála napjáig. Utolsó szavai a Miatyánk volt, amelyet együtt mondtunk el a kórházi szobájában. Hűsége vigasztalást és békességet hozott a lelkembe és hitemben.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts, hogy téged követve szolgáljunk másokat. Ámen.

Hogyan szolgálhatom Istent a mai napon?
Steven Lee (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZÍTETTÉK GYERMEKÜKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek