2021. augusztus 19. csütörtök

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

ÉLŐ HIT

A hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. (Jak 2,17)

A templomunk folyosóján is hallottam a vidám hangokat a gyülekezeti teremből. Benéztem és láttam az asszonyokat egy asztal és egy vasalódeszka köré gyűlve. Ők a gyülekezet foltvarró-imacsoportjának tagjai. Sorban állva egyszerre készítenek több takarót. Munkájuk eredményeként gyönyörű, tartós darabok készülnek, melyek sok évig használhatók.
Ha elkészülnek eggyel, összegyűlnek és imádkoznak. Fonalból egy szalagot varrnak a foltdarabok találkozásához és egy kis cédulán jelzik a takaró várományosának szükségleteit. Amikor egy gyülekezeti tag megáll a takarónál imádkozni, kibontja a szalagot, és egy csomót köt rá, annak jeléül, hogy elmondott egy imát az illető személyért. Ezek a kis csomócskák képviselik az imafonalat. Végül a takarókat eljuttatják a rászorulóknak.
Jakab arra figyelmeztet a mai igénkben, hogy ne csak imádkozzunk, de cselekedjünk is. Minden gyönyörű takaró kézzelfogható bizonyítéka a készítője hitének.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a cselekvő hitű embereket. Hadd cselekedjünk mi is hasonlóképpen! Ámen.

Hogyan lesz láthatóvá Istenbe vetett hitem?
Mary Hunt Webb (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IMASZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek