2021. szeptember 2. csütörtök

Az ember teremtése
Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a jószágokon, az összes vadállaton és az összes csúszómászón, ami a földön csúszik-mászik.
Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Azután megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen! Majd ezt mondta Isten: Nektek adok minden maghozó növényt az egész föld színén, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: legyen mindez a ti eledeletek! Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.

1Móz 1,26-31.

ISTEN GYERMEKE

És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. (1Móz 1,31)

Évekkel ezelőtt a férjemmel örökbe fogadtunk egy vietnámi kislányt, aki elveszítette a szüleit a háború alatt. Az édesanyja vietnami, az édesapja fekete, ő pedig egy gyönyörű barna bőrű kislány volt.
Ötéves korában egyszer egy gyülekezeti kerti partin vettünk részt együtt, ahol ő azonnal a játszótérre futott. Nemsokára sírva szaladt vissza hozzánk. Elmondta, hogy néhány gyerek azt mondta, hogy nem ugrálhat a trambulinon, mert barna bőrű (sőt, nem is ezt a szót használták). Teljesen felháborodtam; hiszen ő a mi gyermekünk! A férjem azt mondta a lányunknak, hogy ő nagyon szép, úgy, ahogy van, és minden rendben van vele, a többiek viselkedésével van gond.
Pál apostol azt mondja a galatákhoz írott levelében, hogy "mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban" (Gal 3,28). Isten szereti a világ összes gyermekét, és nekünk, akik Isten gyermekei vagyunk, szeretnünk kell egymást.

Imádság: Köszönjük neked Istenünk, hogy minden embert a magad képmására teremtettél. Bocsásd meg, amikor nem úgy szeretünk másokat, ahogyan te szeretsz minket! Ámen.

A világ összes gyermeke Isten gyermeke.
Marnie Cotton (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖRÖKBEFOGADOTT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek