2021. szeptember 8. szerda

A keresztyén hit nem személyválogató
Testvéreim, amikor a dicsőséges Urunkba, Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. Mert ha belép hozzátok a gyülekezetbe fényes ruhában egy aranygyűrűs férfi, és ugyanakkor egy szegény is belép kopott ruhában, és ti arra figyeltek, aki a fényes ruhát viseli, sőt ezt mondjátok neki: „Te ülj ide kényelmesen”, a szegényhez pedig így szóltok: „Te állj oda”, vagy „Ülj le ide a zsámolyomhoz”, nem kerültetek-e ellentmondásba önmagatokkal, és nem lettetek-e gonosz szándékú bírákká? Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért? De ti megszégyenítettétek a szegényt. Vajon nem a gazdagok hatalmaskodnak-e rajtatok, nem ők hurcolnak-e titeket törvény elé? Nem ők káromolják-e azt a szép nevet, amelyről titeket elneveztek? Ha ellenben betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: „Szeresd felebarátodat, mint magadat!”, helyesen cselekedtek.

Jak 2,1-8.

MADÁRFÜRDŐ

Testvéreim, amikor a dicsőséges Urunkba, Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. (Jak 2,1)

54 éves koromban hazaköltöztem édesanyámhoz és nővéremhez. Ebben az időszakban fedeztem fel, mennyire szeretem a madarakat. A vörösbegy különösen a kedvencem volt.
Az egyik nap varjakat vettem észre, amint elfoglalták a madárfürdetőt. Elzavartam őket, mert azt akartam, hogy csak a vörösbegyek élvezzék azt. Néhány próbálkozás után a varjak végül feladták. Egy héttel később láttam a varjúkat, amint a szomszéd kertjében a klímaberendezésből kifolyó vízben fürdőztek. Elszégyelltem magam, hogy én nem engedtem meg nekik a madárfürdető használatát. Végül is a varjaknak ugyanarra van szükségük, mint a többi madárnak, és megérdemlik, hogy megkapják.
Később elgondolkoztam, vajon nem ugyanígy bánunk-e időnként embertársainkkal? Isten nem respektál senkit a másiknál inkább. Ha Krisztus követői vagyunk, nekünk sem kellene. Remélem, ez a tapasztalat emlékeztetni fog, hogy minden embert egyformán kezeljek, fajra, vallásra vagy nemzetiségre tekintet nélkül. Mindannyian Isten teremtményei vagyunk, és az ő segítségére van szükségünk. Isten azt akarja, hogy mi is enyhítsük mások szükségeit, bárhol is találkozunk velük.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts emlékezni arra, hogy mindnyájan a te teremtményeid vagyunk. Segíts úgy szeretnünk egymást, ahogy te szeretsz minket! Ámen.

Ma próbálok úgy tekinteni mindenkire, ahogy Isten teszi.
Phyllis A. Edwards (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT NEHEZÜNKRE ESIK SZERETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek