2021. szeptember 12. vasárnap

Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR! Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon; írd föl azokat házad ajtófélfáira és a kapuidra!

5Móz 6,4-9.

NAGYANYAI HAGYATÉK

Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz... (5Móz 6,6-7)

Hatvan évvel ezelőtt egy családi tragédia miatt a nagyszüleinkhez kerültünk testvéremmel. Nyolc éves voltam. A Csendes Percek olvasása, melyet nagymamám éjjeliszekrényén találtam, vezetett végig azon a nehéz időszakon. Az olvasmányokban és nagymamám szeretetében Jézus valóság lett számomra.
Nagymamám keményen dolgozott, hogy felneveljen minket, különösen azután, hogy tizenhárom éves koromban nagyapám is meghalt. Képzeld el, hogy hetvenévesen egyedül kell szembenézned két tinédzser nevelésének ijesztő feladatával. De mindig tudta, hogy soha sincs egyedül. Jézus vele volt, és soha nem engedte, hogy elfelejtsük, Jézus és ő mennyire szeret bennünket.
Amikor anya lettem, eltökéltem, hogy Isten szavát csepegtetem gyermekeim életébe. Mindegy volt, hogy mekkora a küzdelem, mindig tudtam, hová kell fordulni segítségért, és a gyermekeimet is emlékeztettem, hogy az imán keresztül mindig "közvetlen vonalunk van" Istenhez.
Most hálát adok Istennek az unokáimért. Ők életem öröme. Hálát adok Istennek a leckékért, melyet egy szerető nagymamától és a Csendes Percekkel töltött időből kaptam.

Imádság: Urunk, hálát adunk a szülőkért és a nagyszülőkért, akik pozitív, maradandó hatással vannak gyermekeikre és unokáikra azáltal, hogy életük központja a te igéd. Ámen.

Jézus irántam való szeretetét mindig megoszthatom másokkal.
Dona Bakker (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UNOKÁIKAT NEVELŐ NAGYSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek