2021. szeptember 14. kedd

Megismertette útjait Mózessel, cselekedeteit Izráel fiaival. Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké. Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket. Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz. Hiszen tudja, hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk.
Az ember napjai olyanok, mint a fű, úgy virágzik, mint a mező virága. Ha végigsöpör rajta a szél, vége van, még a helyét sem lehet felismerni. De az ÚR szeretete mindörökké az istenfélőkkel van, és igazsága még az unokáikkal is; azokkal, akik megtartják szövetségét, és arra törekszenek, hogy teljesítsék rendelkezéseit.

Zsolt 103,7-18.

ISTEN ÁLLHATATOS SZERETETE

De az ÚR szeretete mindörökké az istenfélőkkel van, és igazsága még az unokáikkal is. (Zsolt 103,17)

Szeretem a tengerpartot. Akár süt a nap vagy felhős és esős, a sós víz illata, a végtelen horizont látványa és a hullámtörés hangja megnyugtatja a lelkemet. A hullámok és az óceán mérhetetlensége Isten állhatatosságának és jelenlétének biztosítékai a számomra.
Évek alatt több doboznyi kagylót gyűjtöttem össze. Mostanra kirándulásonként egy kagylót engedélyezek magamnak. Legutóbb, amikor a parton sétáltam, észrevettem egy ragyogó kagylót. Amikor azonban felvettem, és közelebbről megnéztem, láttam egy lyukat rajta, melyet egy apró, beágyazódott kavics okozott. Félredobtam, de valami mégis arra késztetett, hogy újra felvegyem a kagylót és leseperjem róla a homokot.
Eszembe jutott, hogy az életem mennyire hasonlít erre a kagylóra - szintén messze van a tökéletestől. Tökéletlenségem ellenére Isten sohasem dobott félre. Ez a kagyló most a Bibliám mellett van az asztalomon, hogy naponta emlékeztessen: Isten úgy szeret, ahogy vagyok.

Imádság: Mennyei Atyánk, hálát adunk a bizonyságért, hogy sohasem fogsz félredobni. Hálát adunk, hogy úgy szeretsz bennünket, ahogy vagyunk. Ámen.

Tökéletlenségem ellenére Isten mindig szeretni fog engem.
Phyllis J. Brockwell (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ELTASZÍTVA ÉRZI MAGÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek