2021. szeptember 15. szerda

A szentségtörő és vénasszonyos meséket pedig utasítsd el, inkább gyakorold magad a kegyességben, mert a test sanyargatásának kevés a haszna, a kegyesség viszont mindenre hasznos, mert megvan benne a jelen és a jövendő élet ígérete. Igaz beszéd ez, és teljes elfogadásra méltó, hiszen azért fáradozunk és küzdünk, mert az élő Istenben reménykedünk, aki üdvözítője minden embernek, de leginkább a hívőknek. Rendeld el ezeket, és tanítsd!
Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben. Amíg megérkezem, legyen gondod a Szentírás felolvasására, az igehirdetésre, a tanításra. Ne hanyagold el a benned levő kegyelmi ajándékot, amelyet prófécia által kaptál a vének kézrátételével. Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt. Legyen gondod önmagadra és a tanításra, maradj meg ezek mellett, mert ha így cselekszel, megmented magadat is, hallgatóidat is.

1Tim 4,7-16.

REMÉNY ÉS JÖVŐ

Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben. (1Tim 4,12)

Amikor a kisfiam óvodás lett, a reggeli rituálénk részeként elkezdtem a Csendes Perceket olvasni vele. Bár gyakran rohanni kellett, hogy a munkába és az iskolába útra készek legyünk, de fontos lett számunkra, hogy családként időt töltsünk Jézussal.
Amikor kisebb volt, aggódtam, hogy néhány téma (mint pl. halál, betegség, hit megkérdőjelezése) esetleg túl komoly és összetett a számára. De rájöttem, hogy ebben a zaklatott világban fontos, hogy a Bibliáról tanítsam a fiamat, és felvértezzem az üdvösség páncéljával.
Hallva, hogy milyen igazságosan bánik másokkal vagy megvédi a társát, akit bántanak, rájöttem, hogy az Úr kegyelme az életének kulcsa. Szülőként tanúja voltam gyermekem örömeinek és szomorúságainak, de az erős hit a bátorítás forrása lett családunk számára. Amikor életünk viharait vészeljük át, biztos vagyok benne, hogy Isten a mi oldalunkon áll, ahogy az Ézs 66,13-ban olvassuk: "Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket."

Imádság: Szerető Istenünk, a folyamatosan változó és időnként igazságtalan világban, újítsd meg erőnket naponta! Támogass, hogy világosság lehessünk mások számára! Ámen.

Imádság és bibliaolvasás által megújul az erőm.
Melissa Yamaguchi (Hawaii, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek